Hozzávalók
- 1 kg zaftos marhahús
- 6-7 evőkanál libazsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 szál sárga és fehérrépa
- késhegynyi pirospaprika
- só
- késhegynyi bors
- szükség szerint liszt
Elkészítés
- A kikóserozott marhahúst a libazsíron minden oldalán, átsütjük, majd a húst egy tálra kiemeljük. A keletkezett lébe nagyon apróra vágott vöröshagymát és karikákra vágott zöldséget teszünk. Sóval, borssal megszórjuk, puhára pároljuk, a végén megszórjuk pirospaprikával. A húst visszahelyezzük a lábosba, és a lét pótolva puhára főzzük. Ekkor a léből kiemeljük, a zöldséget átpasszírozzuk, és visszahelyezzük a felszeletelt húst. Ha a lé túl híg, kevés liszttel besűrítjük.