Hozzávalók

  • 1 nagyobb marhanyelv
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5-6 szem tisztított mandula
  • 10-15 szem rnazsola
  • 2 evőkanál libazsír vagy étolaj
  • 1 kávéskanál cukor, 1 evőkanál liszt
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 szál sárgarépa
  • ízlés szerint só, 4-5 szem fekete bors

Elkészítés

  1. A kikóserozott nyelvet, leforrázzuk, ha nagyon kemény, kicsit főzzük, majd lehúzzuk a bőrét. Ezután vízbe tesszük, és a megtisztított zöldséggel, a borssal, a sóval puhára főzzük. A zöldséget áttörjük a mandulával és a mazsolával együtt. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a libazsírban megdinszteljük. Mikor kicsit megfonnyadt, hozzáadjuk a cukrot, tovább pirítjuk. Ha rózsaszínű, meghintjük liszttel, ráöntjük a passzírozott zöldség, mandula, mazsola elegyre, nagyon kevés lével összeforraljuk, és a nyelvre öntjük.