Rumbach: Hamarosan újra megkezdődik a Rumbi Tanház

2023. Október 17. / 13:59


Rumbach: Hamarosan újra megkezdődik a Rumbi Tanház

A gyermekes szülők jó előre írják be a naptárba az október 22-i dátumot, azon a napon ugyanis újra megkezdi a foglalkozásokat a Rapi-Legény Zsuzsanna által vezetett, hamar népszerűvé vált Rumbi Tanház. Tanévnyitó nemcsak gyerekeknek, de az egész család számára: október 22-e, vasárnap reggel 10 óra.

Sok játék, daltanulás, zsidóság, kézműves foglalkozások, finom falatok – mindez már ismerős azoknak, akik korábban is jártak a Rumbi Tanház katan (kicsik) és gadol (nagyok) csoportjába. 

Mint azt Rapi-Legény Zsuzsannától megtudtuk: „október 22-én elkezdjük a tanévet és mi azzal segítünk izraeli testvéreinkkel, hogy tesszük a dolgunkat. Tórát tanulunk, micvát teszünk és hétről-hétre haladunk az alef bettel és a hetiszakaszokkal. Vidáman, biztonságban tanulunk és játszunk a Rumbach Zsinagógában a madrihokkal. Közben a szülők sem unatkoznak”.

Rumbi Évnyitó-plakát.png

Az évnyitón átismétlik az őszi nagyünnepek szokásait, és adománydoboz (cödaka) készül az újévre, hogy gyarapodjanak a micvák, közben zene, daltanulás, festés és finom falatok. Rapi-Legény Zsuzsanna hozzátette: „tartsatok velünk, hogy feltöltsük a szívünket és lelkünket ezekben a nehéz időkben”. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek