Címkék

Rumbi Tanház

Élet + forma / 2024. Július 10. / 09:50

Kájic Gádol: Izgalmas zsidó nyár gyerekeknek és egész családoknak

Az idei nyár más lesz, mint a többi: a Bét Sálom Zsinagóga és a Rumbi Tanház összefogásából ugyanis létrejött a Kájic Gádol, amely júliustól augusztus végéig izgalmas programsorozattal várja a családokat több helyszínen.

Zsidó világ / 2024. Július 02. / 20:50

Rendhagyó ünnepség a Rumbachban: Bát Micva és a Rumbi Tanház évzáró rendezvénye

Igazán különlegesen telt a Rumbi Tanház évzáró ünnepsége, amelynek fénypontja két kivételes fiatal lány, Dickmann Luca és Kárász-Gyenge Veronika bát micva ünnepsége volt a Rumbach zsinagóga történelmi falai között.

Élet + forma / 2024. Június 20. / 16:18

Rumbi ünnep: évzáró bát micvákkal

A Rumbach-zsinagógában nagy népszerűségre szert tett Rumbi Tanház június 30-án, vasárnap délelőtt 10 órától tartja az idei tanév utolsó rendezvényét: az évzárót „dupla" bát micvával. Az eseményen a részvetétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Zsidó világ / 2024. Május 30. / 12:19

Gyertek velünk sávuótra a Benjamin oviba!

Mászófal, fagyi, „Tóra-palacsinta”, hajdísz- és kosárka készítés, tejes finomságok, vidámság és buli! Erre számíthatnak azok a gyerekek a szüleikkel együtt, akik a Rumbi Tanházzal ünneplik majd az idei sávuótot a BZSH Benjámin ovijában június 9-én, vasárnap délelőtt 11-től délután 3-ig. Kapunyitás fél 11-kor!

Zsidó világ / 2024. Május 13. / 14:16

Családi Lág báomer party a Scheiber Suliban

Tarts velünk a város legtüzesebb Lág báomeri családi fesztiváljára május 26-án, vasárnap 11 és 15 óra között a Schebier Sándor suliban! A belépő 623 forint, de 1 éves kor alatt ingyenes.

Zsidó világ / 2024. Április 21. / 20:24

Tanszéder a Rumbi Tanházzal

A pészáhi tanszéderre hamar megtelt a Rumbach zsinagóga kávézója. A résztvevő családok és gyerekek között sokaknak első zsinagógai látogatásuk volt ez a különleges alkalom, ahol belépve a helyszínre máris elvarázsolta őket a varázslatos, ünnepi dekoráció.

Zsidó ünnepek / 2024. Április 04. / 17:28

Családi tanszéder héder a Rumbi Tanház szervezésében

A Rumbi Tanház rendezvényén minden elhangzik majd, amit a széder estről tudni kell. Lesz négy fiú, négy pohár (alkoholmentes) bor, három macesz, ízletes széder menü 2024. április 21-én, vasárnap délelőtt 10 órától a Rumbach Zsinagógában. A program ingyenes, de csak érvényes regisztrációval látogatható.

Zsidó világ / 2024. Március 11. / 12:27

Bát micva a Rumbi Tanházzal a Rumbach-zsinagógában

Egy kislány és a közössége életében nagy pillanat jött el: tegnap volt a bát micvája – a családjával a Bét Sálom körzetbe tartozó – Gyarmati Róza Millának a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. A szertartáson közreműködött Deutsch Péter és Radnóti Zoltán főrabbi.

Élet + forma / 2024. Február 06. / 12:38

Tanulás, jókedv, gyerekek, zsidóság – Mi is az a Rumbi Tanház? 

Játszva tanulás, ahol a gyerekek ingergazdag környezetben, szórakoztató feladatok által kerülhetnek közelebb a zsidó hagyományokhoz és ünnepekhez. Rapi-Legény Zsuzsa és a rabbik az életkori sajátosságokat figyelembe véve a tórai történetek köré csoportosították a tananyagot, amit mozgásos, táncos játékkal ötvöznek a gyermekek számára. Ilyen formán tanulják meg a kicsik az imákat is.

Zsidó világ / 2024. Január 31. / 15:44

Az ember a mező fája – Nagy közös Tu Bisvát a Rumbach zsinagógában

Január 28-án, vasárnap a Rumbi Tanház adott otthont az 5784. évi tubisváti ünnepségnek. Ahogy a fák gyökerei, ágai – úgy a zsidóság is akkor a legerősebb, ha összefonódik, összekapaszkodik egy nagyobb cél érdekében, és ez így is történt az idei tubisváton!

Zsidó világ / 2024. Január 18. / 13:25

Tu Bisváti széder expedíció a Rumbach zsinagógában

Gyertek el és ünnepeljétek velünk a fák újévét a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában 2024. január 28-án, vasárnap 10 órától. Ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy megismerjétek a zsidó hagyományokat, és jól érezzétek magatokat. Belépőjegy árak – teljes árú: 1226 forint, gyerekeknek és nyugdíjasoknak: 613 forint.

Zsidó világ / 2024. Január 11. / 15:50

„Hiszek a fiatalok erejében" – Gyerek- és ifjúsági programok a Rumbach-ban

Nagy a sürgés-forgás a Rumbach Zsinagóga háza táján. Ifjúsági Istentisztelet és Rumbi Tanház néven bontogatja szárnyait két fiatal szervezet. Az Ifjúsági Kabalat Sabbaton Dickmann Dávid szervezésében mintegy 120 fiatal felnőtt vesz részt, míg a 4-13 éves korosztályból a kicsik Rapi-Legény Zsuzsa vezetésével tanulnak és játszanak minden vasárnap délelőtt.