Károly király is felköszöntötte a 100 éves bonyhádi holokauszt túlélőt

2024. Január 06. / 18:19


Károly király is felköszöntötte a 100 éves bonyhádi holokauszt túlélőt

100 éves lett Lily Ebert, a holokausztot túlélő dédnagymama, aki mára több mint kétmillió követővel rendelkezik a TikTokon. A magyar származású Lilyt a brit király is felköszöntötte.

Az ATV Heti napló című műsora meghívást kapott a londoni születésnapi partira, melyen a 100 éves lett Lily Ebert köszöntötték családtagjai. A holokausztot túlélő dédnagymamáról III. Károly sem felejtkezett meg, levélben köszöntötte: „Kedves Lily! Szerettem volna egy személyes levéllel felköszönteni Önt 100. születésnapja alkalmából. Nem tudom kifejezni, hogy mennyire csodálom az ön kitartását és lelki erejét. Bízom benne, hogy ma nagyon boldog napja lesz családja és barátai körében.”, – írta a brit uralkodó.

A bonyhádi születésű Lily az auschwitzi koncentrációs táborban megfogadta, ha túléli a tábor borzalmait, elmeséli a világnak mi is történt ott valójában. Ebben segített a dédunoka: Dov, aki felvitte a dédnagymamát a fiatalok legnagyobb közösségi oldalára, a Tiktokra, ahol néhány év alatt több mint kétmillió követője lett.

A teljes riport vasárnap látható az ATV Heti napló Sváby Andrással című műsorában este 7 órakor.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Emlékezés a holokausztra: ismét mi, zsidók vagyunk a célpontok
Zsidó világ
Binjomin rabbi: A Purim-Mózes kapcsolat
2024. Március 22. / 10:10

Binjomin rabbi: A Purim-Mózes kapcsolat