A nők érkezése: nemi szerepek a vallási közösségekben

2018. November 29. / 12:55


A nők érkezése: nemi szerepek a vallási közösségekben

December 5-én, szerdán délután 5 órakor hanuka harmadik napján folytatódik az: Isten a 21. században című vallásközi beszélgetés-sorozatunk. A beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várunk, ahol az ünnep negyedik lángja is fellobban.


Elfogadnád, hogy egy nő műtsön meg, ha ő a specialista? Hogy p képviseljen, mint ügyvéd? Rábíznád az életedet, ha ő vezetné a repülőgépet? A gyerekeidet rábízod minden reggel, mert ő az óvónéni? És Istenről és az Ő útjairól taníthat nő is vagy csak férfi?

Mi a feladata egy papnak, lelkésznek, rabbinak, végezheti-e ezeket nő, ha igen, miért, ha nem, miért nem? Jó-e, ha vannak rögzített "nemi szerepek" az egyházak rituáléjában, a lelki gondozásban és másutt? Változott-e, változik-e ebben a kérdésben az egyházak világa is, kell-e, vagy nem, hogy megváltozzon?

Ezekről a kérdésekről beszél Bolba Márta evangélikus lelkész, Kardos Péter főrabbi, Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, a Párbeszéd Háza igazgatója Toronyi Zsuzsannával a Magyar Zsidó Múzeum igazgatójával 2018. december 5-én, szerdán 17 órától a Mazsihisz- BZSH székházban, a Goldmark-teremben (Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.

Gyere és kérdezz, ne maradj le a jövőről. Tudd, hogy itt van velünk Isten a 21. században.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Holokauszt
Holokauszt
2019. Január 01. / 11:57

Holokauszt

Nagy elődeink
Nagy elődeink: Dr Bernstein Béla (1868-1944)

Kommentek