Megalakult az  Izraeli – Magyar Írószövetség

2019. Március 28. / 19:27


Megalakult az Izraeli – Magyar Írószövetség

Új irodalmi szervezet jött létre, amelynek elsődleges célja a magyar irodalom értékeinek megőrzése Izraelben, valamint a magyar írók, költők izraeli bemutatkozásának támogatása. Az alábbiakban a szövetség közleményét olvashatják.


Az Izraeli – Magyar Írószövetség (IMISZ) az izraeli és a határon túl élő és alkotó, magyar vagy más nyelvű írók és újságírók egyesülése, irodalmi műfajokra és politikai-eszmei hovatartozásra való tekintet nélkül, egy független szövetség égisze alatt. A Szövetség elsődleges céljának olyan szellemi és intézményi feltételek megteremtését tekinti, amelyek ezen szerzők számára biztosítják a szabad sajtó érvényesülését, a magyar irodalom értékeinek megőrzését Izraelben, valamint lehetőséget nyújtanak izraeli szakmai bemutatkozásra és héber nyelvű fordítás kiadására.

A Szövetség feladatának tartja az izraeli és határon túli íróelődei szellemi hagyatékának ápolását, dokumentum- és iratanyagainak megőrzését, valamint az ezekhez való hozzáférés biztosítását a kutatások számára. A Szövetség tagja lehet az a magyar, vagy más nyelven alkotó író illetve újságíró, aki a Szövetség céljaival egyetért és a tagjainak sorába felvételt nyert. A felvételt írásban kell kérni a megjelölt adatlapon.

Alapító tagok: Balogh F. András, Dési János, Kácsor Zsolt (honlapunk munkatársa), Mezei Márk, Mészáros Mihály, Nagy Gabi, Nagy Timea, Politzer Tamás, Précz Géza, Sáfrán István, Unti Ildikó.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek