Vasárnap Udvaros Dorottyának tapsolhatunk a Rumbach-ban

2024. Február 15. / 23:30


Vasárnap Udvaros Dorottyának tapsolhatunk a Rumbach-ban

Három évtizeddel első lemeze után elkészítette sokak által várt második önálló albumát Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Nemzet Színésze. Az Átutazó című lemez folytatásaként készült a Majdnem Valaki, amelynek anyagát február 18-án, vasárnap este 7-től hallhatják a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában.

Udvaros Dorottya azért nem akart az Átutazó után újra lemezt készíteni, mert úgy érezte, az akkor előállt ihletett állapot egyszeri és megismételhetetlen. Elhatározása akkor változott meg, amikor találkozott Hrutka Róberttel, aki a  második albumának zeneszerzője lett. 

Jegyvásárlás a képre kattintvaJegyvásárlás a képre kattintva

„Azonnal megéreztem, milyen sokoldalú és érzékeny művész, és rögtön meg is kértem, hogy ha van kedve, írjon egy dalt az önálló estemre. Ebből végül három dal lett Bereményi Géza szövegeivel, aminek nagyon örültem, és szép lassan jött a többi is, nagyon könnyen. Voltak köztük líraiak, pörgősebbek, és elkezdtünk gondolkodni, miként álljon össze egy lemezanyag. Így született meg a Majdnem valaki” – mesélte a művésznő.

Egyéniségek nagy találkozásának lehetnek szem- és fültanúi a színpadon, kihagyhatatlan zenei élmény vár mindannyiunkra: szöveg és előadásmód olyan tökéletes egysége, amely csak ritka pillanatokban valósul meg. 

A koncerten közreműködik: Hrutka Róbert – gitár és ének; Dely Domokos – ütőhangszerek; Kalmus Felicián – cselló; Fehérvári Attila – basszus. 

Legyenek ott február 18-án, vasárnap este a Rumbach utcai zsinagógában és hallgassák meg a Majdnem Valaki című album dalait, s megtudhatják: milyen az, ha egy művész igenis Valaki, nagy V-vel.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
A Sabbathsong Klezmer Band útja Izraelben
2024. Április 05. / 12:41

A Sabbathsong Klezmer Band útja Izraelben

Zsidó világ
Gyönyörű videón a megújult toponári zsidó temető
Zsidó kisokos
Vásti és Eszter: A két perzsa királyné
2024. Március 13. / 18:56

Vásti és Eszter: A két perzsa királyné