Izrael: „A Hamász már megértette, hogy senki sem fogja megmenteni őket"

2023. December 06. / 18:43


Izrael: „A Hamász már megértette, hogy senki sem fogja megmenteni őket"

– A Hamász palesztin iszlamista szervezet zászlóalj-parancsnokainak mintegy felével végeztek az izraeli csapatok a Gázai övezetben. Nem felejtünk és nem bocsátunk meg  – közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a tegnap esti sajtótájékoztatóján. A megölt terroristák és összecsapások száma alapján a tegnapi volt a háború eddigi legintenzívebb napja.

Az izraeli hadsereg szerint a terrorszervezet összesen 24, egyenként mintegy ezer fős katonai alakulattal rendelkezikJoáv Galant izraeli védelmi miniszter a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nem marad egyetlen Hamász-zászlóalj sem, amely veszélyt jelenthetne Izrael számára. Mint mondta: a Hamász apránként elveszíti ellenőrzését a Gázai övezet felett. Kiemelte: a terrorszervezet időközben már megértette, hogy senki sem fogja megmenteni őket, sem Irán, sem a libanoni Hezbollah.

Az izraeli hadsereg közlése szerint csapatai jelenleg a Gázai övezet déli részében található Hán-Júnisz városának „szívében” vannak, de az északi térségben is heves összecsapások folynak.

– Tekintettel a megölt terroristák és az összecsapások számára, valamint a légi és szárazföldi tűzerő bevetésére a keddi volt eddig a legintenzívebb nap az október végén indult szárazföldi hadművelet kezdete óta – tették hozzá. Izrael hétfőre a Gázai övezet egész területére kiterjesztette hadjáratát a Hamász ellen.

MTI via 24.hu. Fotó: izraeli katonák a Gázai övezetben, forrás: IDF/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek