Iszlamista fegyveresekkel végzett az izraeli hadsereg

2023. December 31. / 11:10


Iszlamista fegyveresekkel végzett az izraeli hadsereg

– Iszlamista fegyveresek megölésével folytatta Izrael a Gázai háborút – közölte az izraeli hadsereg (IDF) katonai szóvivője vasárnap reggel. A tájékoztatás szerint a Gázai övezetben azonosítottak négy, robbanószereket szállító terroristát, majd a légierő segítségével felszámolták az osztagot. Mintegy fél órával később további négy terroristát azonosítottak, akiket szintén a levegőből öltek meg.

Az izraeli katonák végeztek Abdel Fatah Maálival, a Hamász katonai szárnya, az Ezzeddín al-Kasszám Brigádok magas rangú tagjával. Az IDF beszámolt arról is, hogy a légierő gépei szombat este több tucat célpontot támadtak meg, köztük katonai célra használt épületeket, Hamász-infrastruktúrát és egy alagutat.    

A Gázai övezet északi részén fekvő Satti térségében egy óvodában olyan robbanószerkezeteket derítettek fel és hatástalanítottak, amelyekkel az odaérkező izraeli erőket akarták csapdába ejteni.      

Ciszjordániában, Túl-Karmben a Núr Samsz menekülttáborban az izraeli hadsereg hajnalban jelentős erőkkel razziát tartott, amelynek során tűzharc bontakozott ki. Letartóztattak több tucat terrortevékenységgel vádolt palesztint. Egy részüket a helyszínen kihallgatták, másokat elszállítottak további kihallgatásra. Emellett az izraeli katonák fegyvereket és katonai felszereléseket foglaltak le, és robbanóanyagokat semmisítettek meg.

(MTI)

Címlapkép: Látványos égi manőver egy hadgyakorlaton. Forrás: Izraeli Légierő/IDF/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Pályázatok
Ajánlattételi felhívás szociális épület tervezésére
Megemlékezések
Horthyliget emlékműve: Bűnjel, amely idővel emlékjellé lehet
Megemlékezések
Launch of the Year of Remembrance
2024. Április 05. / 10:29

Launch of the Year of Remembrance