EZSK: Az Izrael és a Hamász közti tűzszünet feltétele a túszok szabadon engedése

2024. Január 21. / 19:13


EZSK: Az Izrael és a Hamász közti tűzszünet feltétele a túszok szabadon engedése

Az Európai Zsidó Kongresszus (EZSK) határozatban üdvözölte az Európai Parlament (EP) azon állásfoglalását, amely az Izrael és a Hamász közötti esetleges tűzszünetről szóló megállapodást az összes, Gázában fogva tartott túsz azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátásához köti. Dr. Ariel Muzicant, az EZSK elnöke közölte:a térség békéjének feltétele a Hamász teljes felszámolása.

Az Európai Zsidó Kongresszus (European Jewish Congress – EJC) határozatban üdvözölte az Európai Parlament (EP) azon, úttörőnek nevezett döntését, amelynek értelmében az Izrael és a Hamász közötti tűzszünet feltétele a terrorszervezet által tavaly október 7-én brutális körülmények között elrabolt túszok azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátása. 

Az Európai Parlament ezen a héten csütörtökön tartott strasbourgi plenáris ülésén a képviselők óriási többséggel – 312 igen szavazattal 131 ellenében –, azaz széles pártközi támogatással fogadták el a határozati javaslatot.

Dr. Ariel Muzicant, az EZSK elnöke a szavazás úgy tekinthető, hogy  az EP szerint is a jelenlegi háború egyetlen oka a Hamász által október 7-én Izrael ellen elkövetett brutális gyilkosságok és túszejtések. Hozzátette: a Hamász felszámolása jelenti a békét és biztonságot a térség minden népe számára a jövőben. 

Mint fogalmazott: az Európai Parlament ezzel határozottan elítélte azokat az országokat, amelyek fegyverzik, finanszírozzák és politikailag támogatják a terrort, és egyértelműen elismerte Izrael elidegeníthetetlen jogát a területe és polgárai védelmére.

Forrás: Európai Zsidó Kongresszus

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Darvas főrabbi: ,,Életben maradni"
2024. Május 08. / 13:30

Darvas főrabbi: ,,Életben maradni"

Izrael
A teljes gázai övezetben folyik a harc
2024. Április 01. / 17:24

A teljes gázai övezetben folyik a harc