Hozzávalók

  • Libanyak
  • 200 g liszt
  • Libazsír
  • Só, törött bors,pirospaprika

Elkészítés

  1. Körülbelül 200 g lisztet két evőkanál libazsírral, egy kevés sóval, törött borssal és pirospaprikával összegyúrunk. Kikóserozott libanyakbőrbe beletöltjük, a két végét elkötjük, és a sóletben főzzük meg.
  2. KUGLI
  3. Hozzávalók:
  4. Liszt
  5. 1 tojás
  6. Só, törött bors, pirospaprika
  7. Víz
  8. Egy tojást felverünk, késhegynyi sóval, törött borssal és rózsapaprikával ízesítjük, egy evőkanál libazsírral és annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska keménységű legyen. Téglalap alakúra formázzuk, és a sólet tetejére helyezzük.
  9. KUGLI
  10. Hozzávalók:
  11. 150 g liszt
  12. 100 g libazsír
  13. Só, törött bors, pirospaprika
  14. 1 dl víz
  15. 150 g lisztet 100 g libazsírral összekeverünk, egy késhegynyi sóval, törött borssal, pirospaprikával és nagyon kevés vízzel összekeverjük, majd hurkát formázunk belőle, a bab tetejére tesszük, és vele együtt főzzük meg