Címkék

Hamász terror

Izrael / 2024. Április 11. / 11:59

Izrael ma újabb nagy hadműveletet indított a Gázai övezetben

– Az izraeli hadsereg (IDF) hadműveletet indított a Hamász iszlamista terrorszervezet ellen a Gázai övezet középső részén – jelentette be ma a katonai szóvivő. A cél a Hamász tagjainak megölése és a terrorszervezet infrastruktúrájának megsemmisítése. Ugyanakkor a Zsidó Állam helyreállítja a gázai vízellátást.

Izrael / 2024. Április 01. / 17:24

A teljes gázai övezetben folyik a harc

– Tovább folynak a harcok az izraeli hadsereg (IDF) és a Hamász gázai iszlamista terrorszervezet között a gázai övezet teljes hosszában – jelentette ma az MTI.

Izrael / 2024. Március 26. / 21:47

Izrael hazarendelte katari tárgyalódelegációját a Hamász elutasító válasza után

Tíznapos egyezkedés után Izrael külföldi biztonsági szolgálatának, a Moszadnak a vezetője, David Barnea hazarendelte a Sin Bet belbiztonsági szolgálattal közös izraeli tárgyalódelegációt Katarból, miután a tárgyalások zsákutcába jutottak, mert az iszlamista Hamász terrorszervezet elutasította az amerikai kompromisszumos javaslatot a tűzszünet elérésére és az izraeli túszok visszaadására.

Izrael / 2024. Március 21. / 13:28

Izrael több mint 140 palesztin fegyveressel végzett a Sifa kórházban és környékén

Az izraeli hadsereg ma bejelentette, hogy több mint száznegyven palesztin fegyverest ölt meg a gázavárosi Sifa kórházban és környékén a négy nappal ezelőtt elindított, máig tartó hadműveletében, és ismét átvette az ellenőrzést a kórház felett. Csak az utóbbi egy napban több mint ötven palesztin fegyverest ölt meg a hadsereg és a Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat a közös hadműveletben.

Izrael / 2024. Március 19. / 14:19

A partizánelmélet és az izraeli háború összefüggéseiről

– A most zajló háború palesztin oldalról vallási küzdelem, izraeli részről pedig egzisztenciális harc, a függetlenségi háború meghosszabbítása, amelynek célja a zsidó állam helyzetének régióbeli konszolidálása – fejtette ki Turán Tamás a Molnár Tamás Kutatóintézet (MTKI) szervezésében tartott rendezvényen a John Lukacs Társalgóban.

Hírek, lapszemle / 2024. Február 20. / 10:39

Így élnek az október 7-én ártatlanokat gyilkoló terroristák a börtönben

Az Izrael legnagyobb biztonsági börtönében fogva tartott terroristáknak – akik nemi erőszakot, fosztogatást és gyilkosságokat követtek el október 7-én – matrac nélküli ágyon kell feküdniük, folyamatosan héber dalokat kell hallgatniuk. Az embertelen gyilkosok már nem azt kiabálják, hogy „Allah Akbar", hanem félnek és remegnek, padlóra hajtott fejjel, összebilincselve. Az Új Kelet írását ajánljuk.

Izrael / 2024. Február 19. / 10:03

Izrael elutasítja egy palesztin állam egyoldalú nemzetközi elismerését

„Izrael határozottan elutasítja a palesztin rendezésről szóló nemzetközi diktátumokat. Ilyen megállapodás csak a felek közötti közvetlen, előfeltételek nélküli tárgyalásokkal születhet" – olvasható a kormány tegnapi nyilatkozatában. Mai hír, hogy Izrael korlátozza a muzulmánok számát ramadánkor a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetnél. Beni Ganz közölte: ha a túszokat szabadon engedik ramadánra, a gázaiak is megülhetik az ünnepet.

Izrael / 2024. Február 15. / 17:23

Az izraeli hadsereg a Hamász-túszok után kutatva behatolt egy gázai kórházba

– Behatoltak az izraeli hadsereg (IDF) egységei a Gázai övezet déli részén, Hán-Júniszban fekvő Nasszer kórházba – jelentette ma az IDF szóvivője. Az IDF titkosszolgálati információi szerint a Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-én Izraelből elhurcolt túszokat tartott fogva a Gázai övezet déli részének legnagyobb egészségügyi intézményében. A kórház alatti alagutakban lehetnek a Hamász legfőbb vezetői.

Izrael / 2024. Február 07. / 11:49

Irán pénzzel és kiberhadviseléssel segíti a Hamászt

– Találtunk hivatalos Hamász-dokumentumokat 2020-ból, amelyek tartalmazzák az Iránból a Hamásznak 2014 és 2020 között küldött átutalások részleteit: több mint 150 millió dollárt juttattak Iránból a Hamászhoz – közölte Daniel Hagari, az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője. A háború előrehaladtával az irániak kiterjesztették működésüket Albániára, Bahreinre és az Egyesült Államokra is.

Hírek, lapszemle / 2024. Január 28. / 18:27

Egy ENSZ-szervezet alkalmazottainak is közük lehet az október 7-i mészárláshoz?

A UNRWA egyes alkalmazottainak az október 7-i mészárlásban játszott állítólagos szerepe miatt az Egyesült Államokhoz ideiglenesen leállította a palesztinokat segélyző szervezet finanszírozását, amit követett az Egyesült Királyság, Finnország és Olaszország is. A UNRWA kirúgta azokat, akik állítólag részt vettek a halálos támadásokban.

Izrael / 2024. Január 27. / 23:45

Szijjártó Péter: Szeretnénk, ha Európa elismerné Izrael jogát az önvédelemre

„Sajnos, azt tapasztalom, hogy amikor a nemzetközi politikai színtéren a jelenlegi gázai konfliktus kérdését tárgyalják, valahogy elfelejtik, hogyan kezdődött” – mondta a miniszter. Emlékeztetett arra, hogy csaknem négy hónap telt el a gázai fegyveres konfliktus kezdete óta, ami „hosszú idő, de nem lehet elég hosszú ahhoz, hogy mindannyian elfelejtsük” a Hamász október 7-i vérengzését"

Hírek, lapszemle / 2024. Január 24. / 14:24

Tatár György: „Az iszlámmal való konfliktus elkerülhetetlen volt"

A Hamász október 7-i támadásáról, Európa iszlamizációjáról és a civilizációnk jövőjéről nyilatkozva Tatár György vallásfilozófus azt mondta: „ahogyan a világtörténelem megszülte a bibliai hit népét, úgy megszülte az infernális zsidógyűlöletet is vele. E nép történetét végigkíséri üldözése és pusztítása is, és ezek közül az utolsót, a holokausztot csak félbeszakította, hogy legfőbb hordozóit megsemmisítő katonai vereség érte".