Nyilvánosságra hozták a hanukai ámokfutó nevét és fényképét

2019. December 30. / 09:35


Nyilvánosságra hozták a hanukai ámokfutó nevét és fényképét

A CNN hírtelevízió egy névtelenül nyilatkozó rendőrségi szóvivőre hivatkozva közölte, hogy a Monsey-ban történt támadás gyanúsítottja – név szerint Thomas Grafton – csupa vér volt, amikor rendőrkézre került. A New York-i George Washington hídon haladt gépkocsijával, amikor a rendőrök a rendszámtábla alapján azonosították a járművét. A rendőrség helyi idő szerint éjfél után fogta el, incidens nélkül.


Mint beszámoltunk róla, egy fekete férfi bozótvágó késsel támadt egy haszid zsidó rabbi otthonára, ahol több embert megsebesített. A támadás Monsey-ben, New York városától ötven kilométerre északra történt. A rendőrség pár órával később már körözte a feltételezett elkövetőt, akit az autója rendszáma alapján azonosítottak. 

A gyanúsított neve Thomas Grafton, akit  a rendőrök a New York-i George Washington hídon kaptak el az autójában. A CNN szerint még csupa vér volt, amikor rendőrkézre került. Elfogásakor nem tanúsított ellenállást, incidens nélkül kapták el. A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy bármit tudnának a támadás okáról.

Andrew Cuomo New York-i kormányzó és Leticia James, az állam főügyésze közleményben ítélte el a támadást. Cuomo kormányzó kijelentette, hogy a hanukka ünnepén elkövetett támadást „belföldi terrorizmusnak” kell tekinteni, és el is várja a hatóságoktól, hogy így kezeljék az esetet.

 „Nevezzük a nevén ezt: ezek az emberek belföldi terroristák” – szögezte le a kormányzó egy haszidi zsidó közösségnél tett látogatásakor a New Yorktól 40 kilométerre északra fekvő Rockland megyében. Cuomo szerint semmi kétség afelől, hogy a bűncselekmény gyűlöletből történt. „Ez egy intoleráns időszak az országunkban. (…) Haragot látunk, látjuk, amint robban a gyűlölet” – mondta Cuomo, aki szerint a gyűlölet az ország rákfenéje.

(Az MTI alapján)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek