Moszkva arra utasítja a Zsidó Ügynökséget, hagyjon fel tevékenységével az országban

2022. Július 05. / 13:08


Moszkva arra utasítja a Zsidó Ügynökséget, hagyjon fel tevékenységével az országban

A szervezet az izraeli kormányzati vezetőkkel egyeztet arról, mi legyen a válasz. 

Az orosz kormány arra utasította a Zsidó Ügynökséget- Jewish Agency for Israel (Szochnut), hogy hagyjon fel mindennemű tevékenységével az ország területén. Mint arról a Zsidó Ügynökség illetékesei beszámoltak, egylőre mérlegelik, milyen választ küldjenek. Jelenleg a Külügyminisztériummal és a Miniszterelnökséggel egyeztetve mérlegelik a lehetőségeket.

„A Szochnut oroszországi küldöttsége munkájának része, hogy időnként bizonyos kiigazításokat kell végrehajtania a hatóságok előírásainak megfelelően” – közölte a szervezet.

„A hatóságokkal való kapcsolattartás folyamatos, és a cél az, hogy az illetékes szervek által meghatározott szabályok szerint folytassuk tovább a tevékenységünket. Most is egy ilyen párbeszéd zajlik.”

A mostani kormányzati utasítás, amely arra kényszeríti a Zsidó Ügynökséget, hogy megszüntesse oroszországi tevékenységét, korábban nem látott mértékben áshatja alá az orosz zsidók lehetőségeit az alijára.

A Zsidó Ügynökség a világ legnagyobb nonprofit zsidó szervezete, melyet 1929-ben hoztak létre a Cionista Világszervezet (WZO) operatív ágaként.

Deklarált célja, hogy biztosítsa minden zsidó ember számára az egymás közti, illetve Izraellel való kapcsolattartását, éljen bárhol is a világban. (JPost/Hetek)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek