Egy ENSZ-szervezet alkalmazottainak is közük lehet az október 7-i mészárláshoz?

2024. Január 28. / 18:27


Egy ENSZ-szervezet alkalmazottainak is közük lehet az október 7-i mészárláshoz?

A UNRWA egyes alkalmazottainak az október 7-i mészárlásban játszott állítólagos szerepe miatt az Egyesült Államokhoz ideiglenesen leállította a palesztinokat segélyző szervezet finanszírozását, amit követett az Egyesült Királyság, Finnország és Olaszország is. A UNRWA kirúgta azokat, akik állítólag részt vettek a halálos támadásokban.

Az említett országok által elrendelt „ideiglenes szüneteltetés” addig lesz érvényben, amíg a UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees) felülvizsgálja azokat az „aggasztó állításokat”, amelyek szerint a UNRWA egyes munkatársai részt vettek az október 7-i mészárlásokban – írja a Szombat.orgTimes of Israel cikkére hivatkozva.

„Az Egyesült Királyságot megdöbbentik azok az állítások, amelyek szerint a UNRWA munkatársai részt vettek az Izrael elleni október 7-i támadásban, a brit kormány által többször is elítélt szörnyű terrorcselekményben” – áll a brit külügyminisztérium szombati közleményében.

A döntés azután született, hogy a UNRWA pénteken közölte: elbocsátotta azokat az alkalmazottait, akiket Izrael azzal vádol, hogy részt vettek a Hamász október 7-i támadásában. 

Az olasz külügyminiszter, Antonio Tajani szombaton az X-en jelentette be Róma döntését: „Az olasz kormány felfüggesztette a UNRWA finanszírozását az október 7-én Izrael ellen elkövetett szörnyű támadás után”.

Ville Tavio finn külügyminiszter szintén szombaton jelentette be az X-en közzétett bejegyzésében, hogy az ország „ideiglenesen” leállítja az UNRWA finanszírozását, hozzátéve: „Finnország nem ad olyan támogatást, amely a Hamásznak kedvez”.

A Szombat.org cikke teljes terjedelmében ITT olvasható. 

Címlapkép: UNRWA/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek