Mazsihisz-vezetés: Shemes doktor a segítőkészség legszebb példáját mutatja

2023. December 14. / 16:10


Mazsihisz-vezetés: Shemes doktor a segítőkészség legszebb példáját mutatja

– A segítőkészség legszebb példáját állította elénk, amikor önkéntesként a háború egyik legkritikusabb pontján lévő nahariai kórházba utazott, hogy ott végezhesse a rábízottak orvosi ellátását – így méltatja dr. Grósz Andor Mazsihisz-elnök dr. Shemes Assafot, a Szeretetkórház főigazgatóját (a címlapképen jobb szélen) abból az alkalomból, hogy az orvos a JCC Budapest – Bálint Ház kiírásán Hanukatalizátor-díjat kapott.

– Semesh doktor a legjobb zsidó orvosok hagyományai szerint tevékenykedik. Kiváló klinikusi munkája mellett végtelen empátiával fordul a holokauszttúlélők felé, szívén viseli a sorsukat és egészségi állapotuk támogatását – kezdi méltatását dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke.

Mint kifejtette: Semesh doktor helytállása azokban a nehéz időkben is megmutatkozik, amikor a közösség nehéz időket él át. A közelmúltban Izraelt és az egész zsidó népet érte támadás, Semesh doktorra pedig most is számítani lehetett. A segítőkészség legszebb példáját állította elénk, amikor önkéntesként a háború egyik legkritikusabb pontján lévő nahariai kórházba utazott, hogy ott végezhesse a rábízottak orvosi ellátását. Áldozatos munkájának köszönhetően példaértékű gyógyító ellátás folyik a Mazsihisz Szeretetkórházában, ahol frissen szerzett tapasztalatait is jól tudja hasznosítani.

Dr. Grósz Andor hozzátette: „az a díj, amellyel a Bálint Ház közössége jutalmazta, személyében méltó helyre került. A Mazsihisz vezetése gratulál a díjhoz, és büszke arra, hogy olyan kiváló szakemberek, mint Semesh doktor, dolgoznak a kórházunkban".

A szavazók révén Shemes doktor a „Tett” kategória győztese lett, majd a Szeretetkórház közösségétől megkapta az IZRAEL-különdíjat is, amit a hazánkban rekedt izraeli betegek megsegítéséért ítéltek oda neki.

Fotó: Mayer András

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek