Címkék

Szeretetkórház

Mazsihisz hírek / 2024. Július 01. / 11:35

Az egészségügy napja: Köszönjük a Szeretetkórház dolgozóinak munkáját

Semmelweis Ignác orvos (1818-1862) születésnapja, azaz július elseje a magyar egészségügy napja. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) fenntartásában működő budapesti Szeretetkórház vezetéséhez hasonlóan mi is köszönjük az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Mazsihisz hírek / 2024. Május 27. / 10:57

A kormány és a Mazsihisz áttekinti a 2000-es megállapodásukat

A Mazsihisz kezdeményezésére Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel tárgyalt dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke és dr. Frölich Róbert országos főrabbi a napokban a Karmelitában. A megbeszélés napirendjén a Mazsihisz és a kormány között 2000 végén kötött megállapodás áttekintése és megújítása, valamint az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) és a Szeretetkórház fejlesztésének kérdése szerepelt.

Mazsihisz hírek / 2024. Április 03. / 16:46

Az OR-ZSE hallgatói önkéntes munkán a Szeretetkórházban

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) és a Mazsihisz-BZSH közös önkéntesprogramja keretében tizenhat szociális munkás szakos hallgató több mint négyszáz órányi önkéntes munkát végzett a Mazsihisz fenntartásában működő Szeretetkórházban.

Mazsihisz hírek / 2024. Február 21. / 10:29

Dr. Shemesh Assaf az idei Szentgyörgyi Albert Orvosi Díj jelöltjei között – szavazzunk rá!

Elkezdődött a szavazás a 2024-es Szentgyörgyi Albert Orvosi Díjra, amelynek idei jelötjei között találjuk dr. Shemes Assafot, a Mazsihisz Szeretetkórházának főigazgatóját. Kérjük közösségünk tagjait, hogy Assaf doktorra szavazzanak, hogy ő is ott lehessen az idei díjazottak között. A voksunkat március 19-ig adhatjuk le.

Mazsihisz hírek / 2023. December 14. / 16:10

Mazsihisz-vezetés: Shemes doktor a segítőkészség legszebb példáját mutatja

– A segítőkészség legszebb példáját állította elénk, amikor önkéntesként a háború egyik legkritikusabb pontján lévő nahariai kórházba utazott, hogy ott végezhesse a rábízottak orvosi ellátását – így méltatja dr. Grósz Andor Mazsihisz-elnök dr. Shemes Assafot, a Szeretetkórház főigazgatóját (a címlapképen jobb szélen) abból az alkalomból, hogy az orvos a JCC Budapest – Bálint Ház kiírásán Hanukatalizátor-díjat kapott.

Közélet / 2023. December 14. / 13:56

Dr. Shemesh Assaf lett az idei év Hanukatalizátor díjasa – Mazel tov!

Az 1972-ben született dr. Shemesh Assaf annak idején orvosi tanulmányai miatt érkezett Budapestre Izraelből, és immár 30 éve él a magyar fővárosban. A sürgősségi ellátás a szenvedélye, de a sürgősségi szakvizsgán kívül rendelkezik belgyógyász- és intenzív szakvizsgával is.

Mazsihisz hírek / 2023. December 12. / 18:39

Holnaptól újra látogatási tilalom a Mazsihisz Szeretetkórházában

A november 21-én érvénybe lépett, és november 29-én feloldott intézkedéshez hasonlóan holnaptól, azaz december 13-tól, szerdától ismét látogatási tilalmat rendeltek el a Mazsihisz fenntartásában működő Amerikai úti Szeretetkórházban. A rendelkezés visszavonásig érvényes.

Izrael / 2023. November 29. / 17:12

Izraelben önkénteskedik a Szeretetkórház főigazgatója Shemesh Assaf

A 30 éve Magyarországon élő főigazgató október 7-én értesült a háború kitöréséről, azonnal felvette a kapcsolatot izraeli családjával és barátaival. Úgy döntött, hogy segítenie kell az egyik kórházban önkéntesként

Mazsihisz hírek / 2023. November 21. / 22:34

Teljes látogatási tilalom lépett érvénybe a Szeretetkórházban

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) fenntartásában működő budapesti Szeretetkórházban az illetékes kormányhivatal november 21-től látogatási tilalmat rendelt el. A hírt ma este tették közzé a kórház Facebook-oldalán. A rendelkezés visszavonásig érvényes.

Mazsihisz hírek / 2023. November 08. / 10:48

A Mazsihisz elnöke a belügyminiszterrel tárgyalt

A magyar zsidó közösséget érintő aktuális ügyek szerepeltek annak a megbeszélésnek a napirendjén, amelyet dr. Grósz Andor folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel. A héten lezajlott találkozót a Mazsihisz-elnök kezdeményezte.

Mazsihisz hírek / 2022. Április 13. / 12:16

Mentőgépkocsit vásárolt adományokból a Szeretetkórház

A Mazsihisz fenntartásában működő budapesti Szeretetkórház az intézmény hivatalos Facebook-oldalán köszönte meg az adakozóknak, hogy adományaikból sikerült egy mentőgépkocsit vásárolni. „Örüljenek velünk a sikernek!"

Mazsihisz hírek / 2022. Április 01. / 08:22

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elfogadta a Szeretetkórház beszámolóját

A Mazsihisz fenntartásában működő budapesti Szeretetkórház a hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) elfogadta az intézmény beszámolóját és elszámolását a kórházban zajló beruházás első ütemének 2,5 milliárd forintos szakaszáról. Kásler Miklós, az EMMI vezetője korábban példaértékűnek nevezte a Szeretetkórházban megvalósuló fejlesztést.