A Mazsihisz több rabbija bekerült a Keresztény-Zsidó Tanácsba

2024. Május 27. / 18:35


A Mazsihisz több rabbija bekerült a Keresztény-Zsidó Tanácsba

Tisztújító éves közgyűlést tartott a Keresztény-Zsidó Tanács, amelynek új tagja lett Darvas István főrabbi, a Hegedűs utcai zsinagóga rabbija, Markovics Zsolt főrabbi, a Miskolci Zsidó Hitközség rabbija és Radnóti Zoltán főrabbi, a Bét Sálom zsinaga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója.

A Keresztény-Zsidó Tanács közgyűlése a napokban a Katolikus Püspöki Konferencia Városligeti Fasorban lévő székhelyén ülésezett Székely János püspök elnökletével. 

2024_05_22_KZST_2-2048x1536.jpgBalról jobbra: Szőke Péter, Fabinyi Tamás, Szent-Iványi Ilona, Darvas István, Székely János, Radnóti Zoltán, Mészáros Kálmán, Karasszon István, Markovics Zsolt és Khaled-Abdo László

A tisztújító közgyűlés két alelnököt választott Szent-Iványi Ilona (Magyar Unitárius Egyház) és Fabiny Tamás (Magyarországi Evangélikus Egyház) személyében. 

A tanács új tagja lett Darvas István főrabbi, Markovics Zsolt főrabbi és Radnóti Zoltán főrabbi. A Bét Sálom zsinagóga rabbija egyúttal a társelnöki tisztet is betölti a jövőben. A tanácsnak tagja Radvánszki Péter rabbi is.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek