Címkék

Radnóti Zoltán

Zsidó világ / 2024. Június 19. / 10:00

Radnóti főrabbi: „Ki fizeti a révészt? Avagy a test vagy a lélek a vétkes?"

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában a Bét Sálom zsinagóga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója „Ki fizeti a révészt? Avagy a test vagy a lélek a vétkes?" címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Június 05. / 11:10

Radnóti főrabbi: Micvák a mérlegen, avagy kell-e, fontos-e a kipa viselése?

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában a Bét Sálom zsinagóga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója Micvák a mérlegen, avagy kell-e, fontos-e a kipa viselése? címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban

Megemlékezések / 2024. Június 03. / 17:09

Megemlékezés a holokauszt 80 éves évfordulóján Zalaegerszegen

Megemlékezést tartottak vasárnap a holokauszt 80 éves évfordulója alkalmából Zalaegerszegen a városból elhurcoltak tiszteletére az egykori zsinagógában. A helyi zsidó hitközség és a város közös rendezvényén a szónokok hangsúlyozták: mindent el kell követni annak érdekében, hogy a korábbi, évtizedekkel ezelőtti borzalom soha ne történhessen meg.

Mazsihisz hírek / 2024. Május 27. / 18:35

A Mazsihisz több rabbija bekerült a Keresztény-Zsidó Tanácsba

Tisztújító éves közgyűlést tartott a Keresztény-Zsidó Tanács, amelynek új tagja lett Darvas István főrabbi, a Hegedűs utcai zsinagóga rabbija, Markovics Zsolt főrabbi, a Miskolci Zsidó Hitközség rabbija és Radnóti Zoltán főrabbi, a Bét Sálom zsinaga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója.

Zsidó világ / 2024. Május 22. / 17:41

Radnóti főrabbi: „Az okos feleség", avagy tiszteletadás a bölcs nőknek

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában a Bét Sálom zsinagóga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója „Az okos feleség", avagy tiszteletadás a bölcs nőknek címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Május 15. / 17:17

Radnóti főrabbi: „Számoltam Veled", avagy mi az ómerszámlálás fő üzenete?

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában Radnóti Zoltán, a Bét Sálom zsinagóga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója „Számoltam Veled", avagy mi az ómerszámlálás fő üzenete? címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Május 09. / 11:43

Radnóti főrabbi: „Életkor vs. diploma" (Valóban szuperek az öregek?)

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában Radnóti Zoltán, a Bét Sálom zsinagóga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója „Életkor vs. diploma" (Valóban szuperek az öregek?) címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Április 17. / 16:06

Radnóti főrabbi: „Szövetség beforrt" (Turnusrufus, rabbi Akiva és a brit)

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában Radnóti Zoltán főrabbi, a Bét Sálom zsinagóga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója „Szövetség beforrt" (Turnusrufus, rabbi Akiva és a brit) címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Április 10. / 15:16

Radnóti főrabbi: Két világ találkozása és legrövidebb dvár Tórája (videó)

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában Radnóti Zoltán főrabbi, a Bét Sálom zsinagóga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója „NEM! (két világ találkozása és legrövidebb dvár Tórája)” címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Március 28. / 09:00

Darvas István: Nem börtön, hanem öröm, avagy kötelező-e az opcionális? (videó)

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában Darvas István főrabbi, a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga rabbija Nem börtön, hanem öröm (avagy kötelező-e az opcionális?) címmel adott tanítást a Cáv hetiszakasz kapcsán, a főrabbi az előadásában kitért egy fontos micvára, a mezuza elhelyezésének szabályaira is.

Zsidó világ / 2024. Március 27. / 11:10

Radnóti főrabbi: A szabadság útvesztője (videó)

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozat legutóbbi adásában Radnóti Zoltán főrabbi, a Bét Sálom zsinagóga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója A szabadság útvesztője (Lichtenstein Izsák rabbi útja) címmel adott tanítást. Ezt tekinthetik meg az alábbi YouTube-videóban.

Zsidó világ / 2024. Március 20. / 08:47

Radnóti főrabbi: Gámliel, a törvénykerülő (II. rész)

A RaDar című, Radnóti Zoltán és Darvas István főrabbik által vezetett online előadás-sorozatban Radnóti Zoltán főrabbi, a Bét Sálom zsinagóga rabbija, a Budapesti Rabbiság igazgatója az előző héten Rabbi, a törvénykerülő (rábán Gámliel pészáhi botránya?) címmel adott tanítást. A RaDar legutóbbi adásában ennek második részét tekinthetik meg Gamliel, a törvénykerülő címmel.