Az újrakezdés receptjei – Könyvbemutató és kóstoló Király Kinga Júliával

2023. Október 03. / 15:42


Az újrakezdés receptjei – Könyvbemutató és kóstoló Király Kinga Júliával

Király Kinga Júlia egyedülálló megközelítéssel interjúzott az erdélyi zsidó közösség maroknyi túlélőivel: interjúalanyait a régi ételekről, valamint azok elkészítéséről kérdezte, ami egészen más irányból mozgósította az emlékeket. Az újrakezdés receptjei című könyvéről a MAZSIKE szervez kötetbemutatót kóstolóval október 10-én, kedden este 6 órától az egyesület székházában, ahol a szerzővel Dési János beszélget.

– Hogyan élték meg Erdély visszacsatolását a zsidó közösség tagjai? Milyen út vezetett a magyar honvédség bevonulásától a közösség elpusztításáig? Hogyan próbálták újraépíteni a túlélők az életüket? – ezek a kérdések olvashatók a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE) meghívójában, amely Király Kinga Júlia kóstolóval egybekötött kötetbemutatójára invitál.

Király Kinga Júlia – aki az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumának megbízásából évek óta kutat Olaszországban – egyedülálló megközelítéssel interjúzott az erdélyi zsidó közösség maroknyi túlélőivel. Interjúalanyait a régi ételekről, valamint azok elkészítéséről kérdezte, ami egészen más irányból mozgósította az emlékeket.

thumbnail_image001.jpg

Az újrakezdés receptjei című könyvének magyar és angol kiadását hamar elkapkodták, így idén újra megjelenik a kötet – ennek apropóján beszélget a szerzővel Dési János újságíró. A beszélgetéshez egy kis kóstoló is készül azokból az ételekből, amikre a túlélők tanították a szerzőt.

A rendezvény október 10-én, kedden 18 órakor kezdődik a MAZSIKE székházában (Budapest, VI. kerület, Munkácsy Mihály utca 25. szám, földszint 3 – kapucsengő: 3). A belépő 1000 forint (fizetés a helyszínen lehetséges készpénzzel).

A rendezvényen való részvételre ezen az oldalon lehet regisztrálni.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Irán több tucat drónt indított Izrael ellen
Kultúra
A Sabbathsong Klezmer Band útja Izraelben
2024. Április 05. / 12:41

A Sabbathsong Klezmer Band útja Izraelben

Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi a kivonulás emlékezetéről