Az újrakezdés receptjei – Könyvbemutató és kóstoló Király Kinga Júliával

2023. Október 03. / 15:42


Az újrakezdés receptjei – Könyvbemutató és kóstoló Király Kinga Júliával

Király Kinga Júlia egyedülálló megközelítéssel interjúzott az erdélyi zsidó közösség maroknyi túlélőivel: interjúalanyait a régi ételekről, valamint azok elkészítéséről kérdezte, ami egészen más irányból mozgósította az emlékeket. Az újrakezdés receptjei című könyvéről a MAZSIKE szervez kötetbemutatót kóstolóval október 10-én, kedden este 6 órától az egyesület székházában, ahol a szerzővel Dési János beszélget.

– Hogyan élték meg Erdély visszacsatolását a zsidó közösség tagjai? Milyen út vezetett a magyar honvédség bevonulásától a közösség elpusztításáig? Hogyan próbálták újraépíteni a túlélők az életüket? – ezek a kérdések olvashatók a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE) meghívójában, amely Király Kinga Júlia kóstolóval egybekötött kötetbemutatójára invitál.

Király Kinga Júlia – aki az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumának megbízásából évek óta kutat Olaszországban – egyedülálló megközelítéssel interjúzott az erdélyi zsidó közösség maroknyi túlélőivel. Interjúalanyait a régi ételekről, valamint azok elkészítéséről kérdezte, ami egészen más irányból mozgósította az emlékeket.

thumbnail_image001.jpg

Az újrakezdés receptjei című könyvének magyar és angol kiadását hamar elkapkodták, így idén újra megjelenik a kötet – ennek apropóján beszélget a szerzővel Dési János újságíró. A beszélgetéshez egy kis kóstoló is készül azokból az ételekből, amikre a túlélők tanították a szerzőt.

A rendezvény október 10-én, kedden 18 órakor kezdődik a MAZSIKE székházában (Budapest, VI. kerület, Munkácsy Mihály utca 25. szám, földszint 3 – kapucsengő: 3). A belépő 1000 forint (fizetés a helyszínen lehetséges készpénzzel).

A rendezvényen való részvételre ezen az oldalon lehet regisztrálni.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
A széder-est varázsa
2024. Április 25. / 09:13

A széder-est varázsa

Zsidó világ
Történelem: A spanyol zsidók és Jehuda Ibn Gabirol