Építési engedélyt kapott a Mazsihisz Szeretetkórháza

2019. Szeptember 02. / 15:51


Építési engedélyt kapott a Mazsihisz Szeretetkórháza

Jelentős előrelépés történt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) fenntartásában működő, Amerikai úti szeretetkórház rekonstrukciós programjában: az intézmény augusztus 29-én megkapta az építési engedélyt az 5 milliárdos beruházásra.


Több hónapi előkészítő, tervező munka után Budapest kormányhivatala megadta az építési engedélyt az intézménynek, amely ezzel jelentős lépést tett egy modern, XXI. századi kórház megvalósítása érdekében. Az építészeti elképzeléseket – amelyeket a Mazsihisz vezetésével egyeztetve alakítottak ki – a fővárosi tervtanács, és a kerületi főépítész támogatta.

image1.jpgLátványterv a kész beruházásról

Mint beszámoltunk róla: egy három éves korszerűsítési projekt révén teljes egészében megújul a szeretetkórház, ahol régiós gerontológiai központot alakítanak ki, ennek keretében korszerűsítik a kórtermeket, a műszerparkot, az informatikai eszközöket, fejlesztik az egészségügyi ellátást és a lelki gondozást. Az összesen csaknem 5 milliárdos beruházás eredményeként a 21. századi követelményeknek megfelelő körülmények lesznek, így például a kórtermeket és a társalgókat klímaberendezéssel látják el, a 6-8 ágyas kórtermeket megszüntetik, és maximum 3-4 fős helyiségeket hoznak létre saját fürdőszobával. 

A napokban megkapott építési engedély kapcsán megtudtuk: a Mazsihisz elnökének és a kórház főigazgatójának felügyeletével kialakították az új kórház orvos szakmai, építészeti, gazdasági, ápolási modelljét. A rekonstrukciós program megvalósítása a Közbeszerzési Törvény hatálya alá tartozik, tehát nyílt nemzeti és uniós eljárásrendben valósul meg. 


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Közélet
A Rabbiképző történetéről, Oláh János emlékére
Hírek, lapszemle
Maszkadományok Izrael nagykövetétől az újpesti körzetnek
Élet + forma
Virtuális séta – Minden, amit sosem tudtunk a Lánchídról

Kommentek