Szombatfogadás Bonyhádon: keltsük életre együtt egy eltűntetett világ emlékét!

2024. Április 30. / 20:50


Szombatfogadás Bonyhádon: keltsük életre együtt egy eltűntetett világ emlékét!

Május harmadikáig, azaz e héten csütörtök délig még lehet jelentkezni a Sábáti flashmob Bonyhádon nevű, két napos rendezvényre, amelynek szervezője a Hunyadi téri zsinagóga. Keltsük életre együtt, idézzük meg egy rég letűnt és eltűntetett világ emlékét, de ezúttal nem gyásszal, hanem élettel, az Örökkévaló dicséretével és a zsidóság ünneplésével!

A Hunyadi téri zsinagóga közössége és Fináli Gábor rabbi minden érdeklődőt örömmel lát egy közös szombatfogadásra Bonyhádra, a sajnos már elnéptelenedett zsinagógába május 24-25-én. 

Mint a 2 napos rendezvény Facebook-leírásában olvasható: ne csak gyászimákkal emlékezzünk, hanem vigyük tovább a Tórát az ő emlékükre a valaha ott imádkozók nevében is! A program: kábálát sábát, reggeli istentisztelet, mocé sábeszkor Ábrahám fiai koncert.

Az utazást egyénileg kell megoldani, de akinek az oda-vissza utazás költségének kifizetése gondot okoz, a Hunyadi téri körzettől kérhet támogatást. A zsinagógakörzet az utazáson kívül hozzájárul a szállásköltséghez is. 

A jelentkezéseket május 3-ig, csütörtökön déli 12 óráig várják ezen a Facebook-oldalon.

Keltsük életre együtt, idézzük meg egy rég letűnt és eltűntetett világ emlékét, de ezúttal nem gyásszal, hanem élettel, az Örökkévaló dicséretével és a zsidóság ünneplésével!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek