Hozzávalók

  • Kb. 1 kg-os csuka, 2 tojás, 2 evőkanál barcheszmorzsa, 2 evőkanál olaj, egy kisebb és egy nagyobb fej vöröshagyma, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 szál sárgarépa, só, törött bors, nyáron zöldpaprika.

Elkészítés

  1. A halat megtisztítjuk, a bőrét lehúzzuk. A tölteléket úgy állítjuk össze, hogy a morzsát a kisebb fej reszelt vöröshagymával, a tojásokkal, az olajjal jól eldolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd a hol bőrébe visszatöltjük. A Ievet az előző recept szerint készítjük el, a halra öntjük, lassú tűzön tovább fűzzük. Fejével együtt tálaljuk, a levet hagyjuk megkocsonyásodni.
  2. GEFILTE FISH (TöLTöTT HAL) (PÉNTEK ESTÉRE)
  3. Hozzávalók:
  4. Kb. 1 kg-os csuka, 2 szelet barchesz, 1 tojás, 2 (fej vöröshagyma, 2 száll petrezselyemgyökér, 1 száll sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors
  5. A csukát a belsőségeitől és kopoltyújának belső részétől megtisztítjuk, a nyak bőrénél éles késsel körülvágjuk, a bőre alá nyúlunk, óvatosan és lassan a farka felé húzzuk Ie a bőrét anélkül, hogy elszakítanánk. Ezután a hal húsát a gerincről lefejtjük és ledaráljuk. A megdarált húst az áztatott és kinyomott barchesszelettel, sóval, tojással, borssal és az egyik vöröshagyma reszelékével jól összedolgozzuk, azután visszatöltjük a bőrbe. A Ievet úgy készítjük el, hogy a megtisztított zöldséget, a másik fej vöröshagymát kevés sós vízben a halfejjel és a gerinccel együtt puhára főzzük. A levet a halra szűrjük, és nagyon lassan tovább főzzük. Tálra szedjük, a levet mellé öntjük, és hagyjuk megkocsonyásodni.