Sabbathsong: „Több, mint klezmer a Múzeumok Éjszakáján"

2024. Június 19. / 09:27


Sabbathsong: „Több, mint klezmer a Múzeumok Éjszakáján"

Mivel az idei Múzeumok Éjszakáján a Dohány utcai zsinagógánál és a zsidó múzeumban a programok nem sokkal 22 óra előtt kezdődnek, ajánljuk figyelmükbe a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét június 22-én, szombaton este fél 9-től. Az ELTE könyvtárának dísztermében tartandó rendezvényen  a „Gólpassz” tematikához kapcsolódóan Szenes Hanna Football című verse is elhangzik majd.

Mint arról Masa Tamás, a Sabbathsong Klezmer Band vezetője tájékoztatta honlapunkat, a zenekar szólistái ezúttal Lisztes Jenő világhírű cimbalomművésszel „Több, mint klezmer a Múzeumok Éjszakáján” címmel adnak koncertet az ELTE könyvtárának dísztermében június 22-én este 20 óra 30 perctől. 

A klezmer dallamok mellett elhangzik majd Monti csárdása és más népszerű művek is, továbbá a csillagászati és földrajzi felfedezések nyomában az előadók Kabos Gyula 1919-ben elhangzott magánszámát felidézve bemutatják, hogyan fedezte fel Kolumbusz Amerikát... A „Gólpassz” tematikához kapcsolódóan elhangzik majd Szenes Hanna Football című verse is. 

További részleteket itt találnak.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek