Két fantasztikus koncerttel zárul ma este a Zsidó Kulturális Fesztivál

2021. Augusztus 30. / 12:33


Két fantasztikus koncerttel zárul ma este a Zsidó Kulturális Fesztivál

Szerző: Kácsor Zsolt

Az elmúlt több mint egy hét a 23. Zsidó Kulturális Fesztivál jegyében telt művészetkedvelő közönségünk számára, s habár a rendezvénysorozat ma véget ér, az utolsó napra még tartogatunk két fantasztikusnak ígérkező programot. Az egyik a Dohány utcai, a másik a Rumbach utcai zsinagógában lesz, az előbbi ráadásul ingyenes: ez a mi ajándékunk nagyszerű közönségünk számára. Részletek a cikkben!


Sajnos a mai nappal véget ér a 23. Zsidó Kulturális Fesztivál, holott – ha csupán rajtunk múlt volna – még sokáig együtt szerettünk volna lenni rendezvénysorozatunk hűséges és nagyszerű közönségével. A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) által a Mazsihisz és a Broadway Jegyiroda közreműködésével szervezett fesztivál zárónapja két csodálatos koncertet ígér.

RUMBACH: SZÍNPADON A SABBATHSONG KLEZMER BAND

A Rumbach utcai zsinagógában ma este 7 órakor a Sabbathsong Klezmer Band lép színpadra. A Masa Tamás által alapított együttest fölösleges részletesebben bemutatni Budapest és az ország klezmerkedvelő, a zsidó kultúrához közel álló zenehallgatóinak, hiszen amit ez a zenekar az elmúlt több mint 20 évben elért, az felér egy csodával. Hiszen a Sabbathsong Klezmer Band ma már igazi brand, amelynek története azzal kezdődött, hogy Masa Tamás másodmagával egy kis örömzenélést adott elő a Nagyfuvaros utcai zsinagógában Raj rabbi biztatására. 

ssb.jpg

A kezdetben mindössze két főből álló, alkalmi társulás ma már országos hírű klezmerbanda, amelynek neve nemcsak idehaza, hanem a határokon túl, sőt, Erecben is ismerősen cseng. Több mint klezmer: tehát ma este hétkor a Rumbach zsinagógában. További részletek ezen a linken olvashatók.

A zenekar tagjai: Masa Tamás – ének, trombita; Masa Anita – ének, hárfa; Bódi Mónika – hegedű; Szabó Bálint – klarinét; Csányi Sándor – harmonika;  Szentkirályi György – buzuki, gitár; Kovács Laci – szaxofon; Langer Zoltán – nagybőgő;  Rostás Csaba – darbukka;  Andrasics Szabolcs – dobok.

DOHÁNY ZSINAGÓGA: KADDIS  BÍRÓ ESZTER HANGJÁN, FÖDŐ SÁNDOR KOMPONÁLÁSÁBAN

Rendkívüli művészeti élményben lehet részük azoknak, akik az idei Zsidó Kulturális Fesztivál utolsó programjára ellátogatnak ma este 8 órára a Dohány utcai zsinagógába, hiszen most és itt hangzik fel először Födő Sándor zeneszerző Kaddis című zeneműve Bíró Eszter énekesnő-színésznő szólóénekével. A koncertet – amely főhajtás a holokauszt áldozatai előtt –  a Cödoko Alapítvány szervezi a Miniszterelnökség támogatásával. Az előadásról bővebben ezen a linken olvashatnak.

be.jpg

Közreműködnek: Bíró Eszter – ének; Födő Sándor – zongora, ütőhangszerek, harmonika; Lesták-Bedő Eszter – hegedű; Csonka Gábor – hegedű; Rohmann Ditta – cselló; Haraszti Krisztina – brácsa; Hegyaljai-Boros Zoltán – brácsa; Kovács Zoltán – bőgő; Hámori János – trombita; Cserta Balázs – klarinét, tárogató; Hámori Zsófia – fuvola; Szabó Dániel – cimbalom; Csókás Zsolt – gitár.

Erre a koncertre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Jelentkezni EZEN A HONLAPON lehet.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Holokauszt megemlékezés Nyíregyházán is
Megemlékezések
Emlékezés a holokausztra: ismét mi, zsidók vagyunk a célpontok