Címkék

Hunyadi téri zsinagóga

Zsidó világ / 2024. Június 10. / 10:16

Nagyszabású szabadegyetemi előadás-sorozat a Hunyadi téri zsinagógában

Jó előre szólunk: a július hónapjukat lehetőleg úgy osszák be, hogy legyen lehetőségük elmenniük a Fináli Gábor rabbi által szervezett szabadegyetemi előadásokra a budapesti Hunyadi téri zsinagógába. A július elsején kezdődő rendezvény-sorozat keretében igen izgalmas előadásokat hallgathatnak meg; a Mazsihisz alá tartozó körzetek rabbijai közül előad Radvánszki Péter, Szántó-Várnagy Binjomin, s persze Fináli Gábort is hallhatjuk egy beszélgetésen.

Zsidó világ / 2024. Május 23. / 08:45

Jehosuá rabbi a Hunyadi téri zsinagógában: Mindent a kóserságról (videó)

Jehosuá Rácz rabbi látogatott el a Hunyadi téri zsinagóga Ohél Ávrahám közösségébe, ahol Fináli Gábor rabbi kérdezte a kóserságról és az ortodox zsidó filozófiáról. Az alábbiakban a beszélgetés felvételét tekinthetik meg a YouTube-videómegosztón.

Zsidó világ / 2024. Április 30. / 20:50

Szombatfogadás Bonyhádon: keltsük életre együtt egy eltűntetett világ emlékét!

Május harmadikáig, azaz e héten csütörtök délig még lehet jelentkezni a Sábáti flashmob Bonyhádon nevű, két napos rendezvényre, amelynek szervezője a Hunyadi téri zsinagóga. Keltsük életre együtt, idézzük meg egy rég letűnt és eltűntetett világ emlékét, de ezúttal nem gyásszal, hanem élettel, az Örökkévaló dicséretével és a zsidóság ünneplésével!

Zsidó világ / 2024. Március 05. / 09:57

Vita a Hunyadi téri zsinagógában: „Lehetséges-e siettetni a Messiást?"

Dr. Tatár György vallásfilozófus és dr. Fényes Balázs történész, nyelvész vitáját hallgathatják meg Izraelről, a zsidó államiságról, a zsidók államáról a megváltás tükrében. A rendkívül izgalmas és érdekes beszélgetést – amely a Hunyadi téri zsinagógakörzet szervezésében zajlott le – az alábbiakban teljes egészében megtekinthetik felvételről.

Zsidó világ / 2024. Február 13. / 14:06

Vitaest: Lehetséges-e siettetni a Messiást?

Igen izgalmasnak ígérkező beszélgetés színhelye lesz a budapesti Hunyadi téri zsinagóga: dr. Fényes Balázs és dr. Tatár György vitáját hallgathatják meg arról, hogy lehetséges-e siettetni a Messiást.

Kultúra / 2023. November 21. / 12:06

Kántorkoncert a Hunyadin - Friedmann Miklós főkántorra emlékezünk

Friedmann Miklós néhai főkántor tiszteletére rendeznek emlékkoncertet 2023. november 26-án, vasárnap délután 4 órakor a Hunyadi téri zsinagógában. A terézvárosi Ohel Ábrahám zsinagóga közösség ezzel a nagyszabású koncerttel kívánja kifejezni tiszteletét, és a Friedmann Miklós által oly nagy becsben tartott dallamokkal feleleveníteni a néhai főkántor emlékét.

Zsidó világ / 2023. Október 02. / 11:39

Sábáton Baján – különleges zarándoklat egy bezárt zsinagóga „felélesztésért”

Vallási és kulturális zarándoklat Bajára 2023 október 28. és 29. között a Hunyadi téri zsinagógakörzet szervezésében.