Maccabi végeredmények: itt tartunk ma

2019. Augusztus 05. / 16:04


Maccabi végeredmények: itt tartunk ma

Számos sportágban véget értek a mérkőzések az Európai Maccabi Játékokon. Alábbiakban rövid összefoglalót olvashatnak az aktuális végeredményekről. De ne feledjék: még holnap is tart a küzdelem!


Nagyon jó időben bizonyíthattak a Maccabi úszói a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, ami hamar megtelt szurkolókkal. A legtöb aranyat – összesen 15-öt – az Egyesült Államok szerezte,  Németország 7-et, Litvánia 5-öt nyert, míg Magyarország, Nagy-Britannia és Ausztria 4-et, Csehország és Szlovákia 3-at, Dél- Afrika és Uruguay 2-t, Svédország és Olaszország egyet szerzett. Aranyérmes lett egy brit-német és egy svéd-olasz-német vegyes csapat is.

Véget értek a bridzs mérkőzések, és örömmel közöljük: a magyarok győztek nagy csaták után: a magyar csapat (Winkler Gábor, Lakatos Péter, Macskásy Gábor és Gál Péter) nyerte a 15. Maccabi Európa Játékok bridzs versenyszámát. A második helyen az osztrák csapat (Peter Zelnik, Heinrich Berger, Maurizio Berger, Thomas Burg) végzett, a harmadik helyet egy másik magyar csapat szerezte meg (Fogaras András, Földi József, Demeter Gábor és Bárány György). Mivel azonban csak egy magyar csapat kaphat helyezést, a bronzérmet a németek kapják (Ilia Chapiro, Reiner Herman, Iakov Kats, Oleksandr Rapoport).

Kerékpárban Holland és magyar győzelem született: Eduard Hasselman nyerte a férfi, Sági Fanni Lili a női versenyt. A kincsesbányai Bringa Fieszta részeként megrendezett országúti futamon a nőknek 52,1 km-t, míg a férfiaknak 104,4 km-t kellett tekerniük. A versenyzők azt mondták, nagyon nehéz volt a pálya, hiszen már a legelején egy meredek emelkedővel indult, és nagyon meleg is volt. A sportolókat 3 vizes autó is követte, hogy biztosítsák számukra a folyadékpótlást. A közel 30 versenyzőt kiegészítette az izraeli speciális csapat is, akik a rajtnál a master csapatot vezették fel.  

A gyeplabda tornát Hollandia nyerte, amely az Angyalföldi Sportközpontban küzdelmes meccsen győzte le Argentínát a döntőben. A hollandok viszonylag hamar vezetést szereztek, és bár az argentinok többször is közel kerültek az egyenlítéshez, előnyüket a meccs végéig megőrizték, így végül 1-0-ra nyertek. Djuna Slort, a hollandok csapatkapitánya a meccs után azt mondta, fáradtak voltak, mert egész héten keményen dolgoztak, hogy döntőbe jussanak. Ez volt az ötödik meccsük, mindent beleadtak, bulizni is csak a győzelem után fognak. Idegesek voltak, de a csapatszellem segített. Az utolsó negyed volt a legkeményebb, a védekezésre kellett koncentrálniuk, de most nagyon boldogok.

Véget ért a női labdarúgás is: az MTK Lantos Mihály Sporttelepen megrendezett döntőben Nagy Britannia csapata 3-2-re győzött Németország ellen, így övék az aranyérem. A kategória abszolút győztese az amerikai csapat lett.

A sakkverseny meglepetés győzelemmel zárult: A férfiaknál a várakozásokkal ellentétben a 6.-nak rangsorolt észt Mark Lapidus nyerte a versenyt, akit az orosz Maxim Novik és a német Gennadi Ginsburg követett a 2. és 3. helyen. A nőknél a grúz Sopiko Khukhashvili sakk nagymester diadalmaskodott a megmérettetésen, másodikként szerb Danijela Grujic, harmadikként cseh Eliska Richtrova követte. A verseny kuriózuma, hogy a 15. Maccabi Európa Játékok legfiatalabb játékosa, a tíz éves litván Daniel Šer is ebben a számban indult.  A 2009-ben Dél-Afrikában született, jelenleg Litvániában élő Daniel édesapjával érkezett a magyar fővárosba, és legnagyobb álma, hogy egyszer hazájának legfiatalabb sakknagymestere legyen. (Róla ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.)

A mai nap fontos híre, hogy a Maccabi Világszövetség is gratulált a Játékokhoz: Eyal Tiberger, a Maccabi Világszövetség ügyvezető igazgatójától az elismerést az Európai Maccabi Szövetség és a Játékok Szervezőbizottságának elnöke, Motti Tichauer vette át.  

Forrás: www.emg2019.hu

  #maccabiworld   #maccabihun 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Ómerszámlálás közösen: ez a negyedik
2020. Április 12. / 20:13

Ómerszámlálás közösen: ez a negyedik

Megemlékezések
Boldog születésnapot, Mr. Brody-Szpilman!
2020. Április 14. / 16:31

Boldog születésnapot, Mr. Brody-Szpilman!

Kommentek