Hozzávalók

  • 8 tojás sárgája ki kell keverni 20 dkg
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg darált dió
  • 0,5 dl rum
  • Étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl víz
  • Só,

Elkészítés

  1. 8 tojás sárgáját ki kell keverni 20 dkg cukorral, majd hozzá kell keverni 30 dkg darált diót
  2. a fehérjét kis sóval fel kell verni, és utána hozzákeverni a cukros masszához
  3. kibélelt formába / tepsiben közepesnél kisebb lángon 35-40 percig kell sütni
  4. jénai tálba beledarabolni 2 tábla étcsokoládét és 0,5 dl vízzel elkeverni gőz felett, amikor folyós hozzá kell keverni 5 dkg vajat és 0,5 dl rumot az öntetet rá kell önteni a tortára és hagyni kell megdermedni