Két vizes sport is lesz a budapesti Maccabin

2019. Július 17. / 13:28


Két vizes sport is lesz a budapesti Maccabin

Az alig 2 hét múlva kezdődő budapesti Maccabi Európa Játékok programjában két vizes sport is szerepel, az úszás és a vízilabda.  Az utóbbi – amellett, hogy az egyik legfontosabb csapatsportnak számít Magyarországon – a zsidó sport, így a Maccabi VAC régebbi és újabb történetében is jelentős szereppel bír. 


A margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezik meg a vizes sportok versenyeit a 2019-es Maccabi Európa Játékokon augusztus 4-6. között. A programban két vizes sport is szerepel: az úszás és a vízilabda.  Magyarországon mindkettő sikersportágnak számít, számtalan kiváló eredményt mutathatnak fel a magyar sportolók: a magyar férfi vízilabda válogatott hagyományosan a világ legjobbjai közé tartozik 9 olimpiai, 3 világbajnoki és 12 Európa-bajnoki címmel. A budapesti Maccabin junior és open kategóriában rendeznek vízilabda meccseket, mindkét korcsoportban 4-4 csapat versenyez egymással. 

A vízilabda – amellett, hogy az egyik legfontosabb csapatsportnak számít Magyarországon – a zsidó sport, így a Maccabi VAC régebbi és újabb történetében is jelentős szereppel bír. A VAC vízilabda szakosztálya már az 1930–as években létrejött, majd 2011-ben fontos változásokon ment át, amelynek eredményeként 2013-ban harmadik helyezést ért el a magyar férfi csapat a Maccabi Világjátékokon. 2017-ben ezüstérmet szereztek, csakúgy, mint a legutóbbi Maccabi Európa Játékokon 2015-ben. Az idén július 5-14. között megrendezett Pánamerikai Maccabi Játékokon pedig aranyérmet szerzett a magyar csapat. A cél természetesen most is egy hasonlóan jó eredmény.

Forrás:www.emg2019.hu, címlapfotó: MTI

#maccabiwfans  #maccabiworld  #maccabihun

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek