A Magyar Tudomány Ünnepe: online programok az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetemen

2020. November 10. / 15:36


A Magyar Tudomány Ünnepe: online programok az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetemen

A magyar tudomány eredményeinek hazai bemutatásában kitüntetett esemény a Magyar Tudomány Ünnepe, a Magyar Tudományos Akadémia által 17 éve minden év novemberében megrendezett országos, idén elsősorban az online térben rendezendő programsorozat. Az eseményfolyam hagyományosan egy központi gondolat köré szerveződik. A 2020. évi Magyar Tudomány Ünnepének mottója „Jövőformáló tudomány”.

Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE), 2020. november 19-27. között számos, az online térben megrendezendő programmal várja az érdeklődőket a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében.

November 19. csütörtök, 15:00 óra
Magyar-zsidó identitásminták – online könyvbemutató
Egyéni és kollektív önmeghatározások. Magyar-zsidó identitásminták II. Szerk. Dénes Iván Zoltán. Ráció Kiadó, Budapest, 2020. 350 oldal (Marczali Henrik Kutatócsoport).
Bemutatják: Toronyi Zsuzsanna, Novák Attila, Kőszeg Ferenc, a szerkesztő és a szerzők.

dénes-iván-zoltán-boritó-cikkbe.jpg

November 25. szerda
Jeremiás / Jirmijáhu – online konferencia
A biblikus konferencia, annak az eseménysorozatnak a része, amelyet dr. Szécsi József, az OR-ZSE c. egyetemi docense és a Keresztény – Zsidó Társaság elnöke immáron több mint egy évtizede minden évben megszervez az OR-ZSE intézményi keretein belül, a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából.
E biblikus tanácskozásokon az előadók a Szentírás (Tánách, Ószövetség) egy-egy könyvét vizsgálják különböző nézőpontokból és eltérő tudományos módszerekkel. A szentírási könyvek hagyományos sorrendjét követve idén Jeremiás/Jirmijáhu próféta lesz a téma.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek