Hozzávalók

  • 1 kg zaftos marhahús
  • 6-7 evőkanál libazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 szál sárga és fehérrépa
  • késhegynyi pirospaprika
  • késhegynyi bors
  • szükség szerint liszt

Elkészítés

  1. A kikóserozott marhahúst a libazsíron minden oldalán, átsütjük, majd a húst egy tálra kiemeljük. A keletkezett lébe nagyon apróra vágott vöröshagymát és karikákra vágott zöldséget teszünk. Sóval, borssal megszórjuk, puhára pároljuk, a végén megszórjuk pirospaprikával. A húst visszahelyezzük a lábosba, és a lét pótolva puhára főzzük. Ekkor a léből kiemeljük, a zöldséget átpasszírozzuk, és visszahelyezzük a felszeletelt húst. Ha a lé túl híg, kevés liszttel besűrítjük.