Meghalt David Stern, az amerikai profi kosárlabda-bajnokság atyja

2020. Január 02. / 12:34


Meghalt David Stern, az amerikai profi kosárlabda-bajnokság atyja

Hetvenhét éves korában szerdán elhunyt David Stern, aki harminc éven át irányította az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságot (NBA). Stern 1984 és 2014 között állt az NBA élén, ténykedése alatt hét új csapat kezdte meg a működését, megtöbbszöröződtek az NBA bevételei, jelenősen megnövekedett a tévéközvetítések száma, elindult a női profi bajnokság (WNBA), és a farmcsapatokkal működő liga (NBA Development League).


A sportvezető – aki 1942-ben születt Manhattanban egy zsidó kereskedőcsaládban – 2019. december 12-én kapott agyvérzést, de a sürgősségi beavatkozás és a kezelés ellenére azután is súlyos állapotban volt. David Stern 1984 és 2014 között állt az NBA élén, ténykedése alatt hét új csapat kezdte meg a működését, megtöbbszöröződtek az NBA bevételei, jelenősen megnövekedett a tévéközvetítések száma, elindult a női profi bajnokság (WNBA), és a farmcsapatokkal működő liga (NBA Development League).

davidstern.jpg

„Huszonkét éven át közvetlenül mellette voltam, hogy lássam, hogyan dolgozik. Mentorom és egyik legkedvesebb barátom volt" – reagált a halálhírre a Sternt 2014-ben váltó Adam Silver, aki hozzátette: „Davidnek köszönhetően az NBA világmárka lett, ami által ő nem csupán az egyik legjelentősebb sportvezetővé, hanem generációja egyik legbefolyásosabb gazdasági vezetőjévé is vált".

(Az MTI alapján)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek