Adománygyűjtést indítottunk ukrán hittestvéreinknek, fogjunk össze értük!

2022. Február 27. / 06:57


Adománygyűjtést indítottunk ukrán hittestvéreinknek, fogjunk össze értük!

Magyarországon tartózkodó ukrajnai zsidó hittestvéreinknek sürgős segítségre volt és van szükségük, meg is mozdultak értük a magyar zsidó közösség tagjai. A segítségből természetesen tetemesen kiveszi a részét a Mazsihisz, amely a portálunkon nemrégiben elindított adománygyűjtő felületen biztosít lehetőséget arra, hogy minél többen összefoghassunk és segíthessünk.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) már közel 100 ukrajnai zsidó testvérünkről gondoskodik Budapesten: szerveztünk számukra szállást, étkezést, pszichológusi segítséget. Rászoruló hittestvéreinknek – és további társaiknak – talán még hetekig szükségük lesz a támogatásunkra. Fogjunk össze, segítsünk közösen! Adományozzunk törődést!

A fenti szöveg a nemrégiben elindított adománygyűjtő oldalunkon olvasható, és azzal a céllal született, hogy minél hatékonyabban, minél többen és minél gyorsabban segíthessünk azoknak a hittestvéreinknek, akiknek a hazája az orosz támadás következtében lángokban áll. Kérjük, hogy akinek anyagi lehetőségei megengedik, adakozzon ukrajnai zsidó hittestvéreink számára! 

Ha segíteni szeretnének rajtuk, akkor kattintsanak IDE

Fogjunk össze, segítsünk közösen! Adakozzunk törődést!

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek