Hozzávalók

  • Egy nagyobb tyúkmell vagy nagyobb csirkemell, 1 szelet barchesz, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi törött bors,1 tojás, só. A főzőléhez 1 szál petrezselyemgyökér, 1 szál sárgarépa, 1 közepes vöröshagyma, 1 kis darab zeller, só, 1/2 liter víz

Elkészítés

  1. A tyúk- vagy csirkemellről levágjuk a húst, ledaráljuk, a barcheszszeletet megáztatjuk és kifacsarjuk, összedolgozzuk, hozzáadjuk a felütött tojást, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, valamint a nagyon apróra vágott vöröshagymát. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőlük. A vízben feltesszük főni a felkarikázott zöldségeket és a hagymát. Amikor félig megfőtt, óvatosan beletesszük a gombócokat, és kifőzzük. Tálra rendezve a gombócokat és a zöldséget, a levet rászűrjük, és hideg helyen megdermesztjük.