Történetek egy családi albumból – kiállítás a debreceni zsinagógában

2020. Október 14. / 12:59


Történetek egy családi albumból – kiállítás a debreceni zsinagógában

A Centropa Alapítvány szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a „Történetek egy családi albumból" című tárlat megnyitójára a debreceni Pásti utcai zsinagógába 2020. október 18-án, vasárnap 17 órától. A vándorkiállítás kilenc tematikus panelen mutatja be a XX. századi magyar zsidók életét angol és magyar nyelven.


A „Történetek egy családi albumból" című kiállítás archív képek és személyes interjúk felhasználásával mutat be a múlt század zsidóságára jellemző életképeket. 

Hétköznapi emberekről szól, akik akár a szomszédaink is lehetnének: pékekről, gyári munkásokról, tanárokról, ápolónőkről. Magával ragadó történeteket láthatunk gyermekkorról, iskolás évekről, szerelemről, házasságról, gyermekvállalásról és arról, kinek-kinek hogyan sikerült túlélnie a holokauszt borzalmait, miként tudta újrakezdeni az életét. A hatalmas családi fotóalbumot lapozgatva mosolyogtató vagy elszomorító, szívmelengető vagy torokszorító történetek tárulnak a kiállítás látogatója elé.

A kiállítás 2020. október 18-tól 2020. november 1-ig tekinthető meg a debreceni Pásti utcai zsinagógában. A vasárnapi tárlatmegnyitó Facebook-eseménye ide kattintva érhető el.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Kezdetét vette az emlékezet éve
2024. Április 03. / 23:16

Kezdetét vette az emlékezet éve

Zsidó világ
Radnóti főrabbi: A szabadság útvesztője (videó)