Történetek egy családi albumból – kiállítás a debreceni zsinagógában

2020. Október 14. / 12:59


Történetek egy családi albumból – kiállítás a debreceni zsinagógában

A Centropa Alapítvány szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a „Történetek egy családi albumból" című tárlat megnyitójára a debreceni Pásti utcai zsinagógába 2020. október 18-án, vasárnap 17 órától. A vándorkiállítás kilenc tematikus panelen mutatja be a XX. századi magyar zsidók életét angol és magyar nyelven.


A „Történetek egy családi albumból" című kiállítás archív képek és személyes interjúk felhasználásával mutat be a múlt század zsidóságára jellemző életképeket. 

Hétköznapi emberekről szól, akik akár a szomszédaink is lehetnének: pékekről, gyári munkásokról, tanárokról, ápolónőkről. Magával ragadó történeteket láthatunk gyermekkorról, iskolás évekről, szerelemről, házasságról, gyermekvállalásról és arról, kinek-kinek hogyan sikerült túlélnie a holokauszt borzalmait, miként tudta újrakezdeni az életét. A hatalmas családi fotóalbumot lapozgatva mosolyogtató vagy elszomorító, szívmelengető vagy torokszorító történetek tárulnak a kiállítás látogatója elé.

A kiállítás 2020. október 18-tól 2020. november 1-ig tekinthető meg a debreceni Pásti utcai zsinagógában. A vasárnapi tárlatmegnyitó Facebook-eseménye ide kattintva érhető el.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek