Az újrakezdés receptjei: immár angolul is

2020. November 29. / 14:21


Az újrakezdés receptjei: immár angolul is

Éppen két évvel ezelőtt jelent meg Király Kinga Júlia: Az újrakezdés receptjei – Erdélyi zsidó történetek életről, éhségről és reménységről című kötete. A nagy sikert aratott könyv heteken belül angol nyelven is megjelenik Recipes for a New Beginning címmel a CEEOLPress kiadásában.


Mint arról két évvel ezelőtt e hasábokon beszámoltunk: Király Kinga Júlia az utolsó pillanatban érkezett, hogy Az újrakezdés receptjei – Erdélyi zsidó történetek életről, éhségről és reménységről című kötetében a  túlélőkkel fölidézhesse az egykori erdélyi zsidó konyhát, s azzal együtt a meggyilkolt erdélyi zsidó közösségek életformáját a szegény zsidó favágókétól kezdve a náluk csak valamivel jobb módú falusi rétegeken át a tehetősebb városi polgárság gasztronómiájáig. 

A jelentős szakmai és olvasói sikert aratott mű – amelynek előszavát Nyáry Krisztián írta – heteken belül angol nyelven is elérhető lesz. Kiadására a majna-frankfurti CEEOLPress (Central and Eastern European Online Library) vállalkozott Recipes for a New Beginning – Transylvanian Jewish Stories of Life, Hunger and Hope címmel. A szöveget Rachel Hideg fordította, a könyv tervezője Szása Neroszlavszkij

Király Kinga Júlia: Az újrakezdés receptjei, Mentor Könyvek, 2018, 392 oldal, 6990 Ft.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek