A Sabbathsong Klezmer Band is játszik a Nevek dala című filmben

2020. Február 20. / 12:37


A Sabbathsong Klezmer Band is játszik a Nevek dala című filmben

Szerző: Kácsor Zsolt

A két világhírű színész, Clive Owen és Tim Roth főszereplésével készült, a Nevek dala című film egyik jelenetében játszik a Sabbathsong Klezmer Band is. Gratulálunk a nagyszerű zenekarnak, amely gyakori fellépője a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)  rendezvényeinek, a film leendő nézőinek figyelmét pedig felhívjuk arra, hogy ez a film két földrészen és fél évszázadon átívelve a zenén keresztül mesél a holokausztról és a barátságról. 


A Norman Lebrecht zenetudós első regénye alapján készült,  Nevek dala című kanadai-angol-német-magyar filmdráma külső jeleneteit Londonban vették fel, de főleg Budapesten forgatták. Ennek köszönhetően nem csak hazai helyszínek, de hazai szereplők is feltűnnek a filmben,  így az Izrael függetlenségi napjára rendezett bált bemutató jelenetben a méltán népszerű Sabbathsong Klezmer Band zenél. 

nevek3.jpgJelenet a filmből a Sabbathsong tagjaival

A film rendezője François Girard, forgatókönyvírója Jeffrey Caine, producere Nick Hirschkorn, Lyse Lafontaine és Robert Lantos, társproducer Petrányi Viktória.

A film története dióhéjban: Martint (Tim Roth) évtizedeken át gyötri gyerekkori barátja, a lengyel-zsidó csodagyerek hegedűs, Dovidl (Clive Owen) eltűnése. A fiúnak röviddel londoni bemutatkozása előtt, 1951-ben veszett nyoma, de harmincöt évvel később úgy tűnik, a nyomára akadhatnak. 

Az alkotás egyik producere, a magyar származású kanadai Robert Lantos olyan filmekről ismert, mint a Szabó István rendezte Csodálatos Júlia vagy A napfény íze, az Eastern Promises – Gyilkos ítéletek vagy a Barney és a nők.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek