A Sabbathsong Klezmer Band is játszik a Nevek dala című filmben

2020. Február 20. / 12:37


A Sabbathsong Klezmer Band is játszik a Nevek dala című filmben

Szerző: Kácsor Zsolt

A két világhírű színész, Clive Owen és Tim Roth főszereplésével készült, a Nevek dala című film egyik jelenetében játszik a Sabbathsong Klezmer Band is. Gratulálunk a nagyszerű zenekarnak, amely gyakori fellépője a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)  rendezvényeinek, a film leendő nézőinek figyelmét pedig felhívjuk arra, hogy ez a film két földrészen és fél évszázadon átívelve a zenén keresztül mesél a holokausztról és a barátságról. 


A Norman Lebrecht zenetudós első regénye alapján készült,  Nevek dala című kanadai-angol-német-magyar filmdráma külső jeleneteit Londonban vették fel, de főleg Budapesten forgatták. Ennek köszönhetően nem csak hazai helyszínek, de hazai szereplők is feltűnnek a filmben,  így az Izrael függetlenségi napjára rendezett bált bemutató jelenetben a méltán népszerű Sabbathsong Klezmer Band zenél. 

nevek3.jpgJelenet a filmből a Sabbathsong tagjaival

A film rendezője François Girard, forgatókönyvírója Jeffrey Caine, producere Nick Hirschkorn, Lyse Lafontaine és Robert Lantos, társproducer Petrányi Viktória.

A film története dióhéjban: Martint (Tim Roth) évtizedeken át gyötri gyerekkori barátja, a lengyel-zsidó csodagyerek hegedűs, Dovidl (Clive Owen) eltűnése. A fiúnak röviddel londoni bemutatkozása előtt, 1951-ben veszett nyoma, de harmincöt évvel később úgy tűnik, a nyomára akadhatnak. 

Az alkotás egyik producere, a magyar származású kanadai Robert Lantos olyan filmekről ismert, mint a Szabó István rendezte Csodálatos Júlia vagy A napfény íze, az Eastern Promises – Gyilkos ítéletek vagy a Barney és a nők.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Koronavírus
Folyamatosan emelkedik az új fertőzöttek száma Izraelben
Közélet
Újból megnyílt az auschwitzi múzeum
2020. Július 02. / 10:27

Újból megnyílt az auschwitzi múzeum

Kommentek