Unia Oświęcim csapatába igazolt egy izraeli jéghokis, vagyis: Auschwitzba

2020. Augusztus 12. / 15:18


Unia Oświęcim csapatába igazolt egy izraeli jéghokis, vagyis: Auschwitzba

A lengyel Unia Oświęcim jégkorongcsapata kiállt izraeli játékosa, Eliezer Alekszejevics Serbatov mellett, akit az izraeli közösségi médiában árulónak neveztek, amiért olyan város csapatába szerződött, ahol náci koncentrációs tábor működött. Serbatov szerint ő nem turistának ment oda, hanem azért, hogy megmutassa: a zsidók visszatértek és erősebbek, mint valaha.


Oświęcim német neve Auschwitz, a hitleri Németország alatt itt több mint egymillió embert gyilkoltak meg, többségük zsidó származású volt. A 28 éves Eliezer Alekszejevics Serbatov múlt héten igazolt az 1946-ban alapított Uniához, és emiatt sokan támadták hazájában. A lengyel klub azonban védelmébe vette az izraeli válogatott csapatkapitányát. „Mélyen szomorúak vagyunk, hogy a médiában így támadták a nemrégiben hozzánk igazolt profi játékost” – írta a klub honlapja.

serba.jpgAz izraeli hokis játékban. Fotó: Serbatov/Facebook.

Az izraeli Rehotovban született csatár – akinek van orosz útlevele is – elmondta, hogy ismeri a történelmet, és zsidóként még jobban szeretne bizonyítani a csapatban. „Itt Lengyelországban az emberek boldogak, hogy egy Izraelből érkező zsidó az Oświęcim csapatában játszik. Boldog vagyok én is, hogy történelmet írhatok, és természetesen segíteni akarok, hogy a holokausztot ne feledjék” – mondta Serbatov a The Times of Israel című lapnak.

A játékos a Twitteren azt üzente: szerencsétlen dolog, hogy az emberek nem tudják a dolog pozitív oldalát nézni. Ő ugyanis nem turistának jelentkezett oda, hanem azért, hogy megmutassa a világnak: a zsidók visszatértek és erősebbek, mint valaha. Hozzátette: „emlékezünk, soha nem feletjük el a holokausztot, próbálok reményt adni mindannyiunknak". 

MTI-Mazsihisz

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Elhunyt Sheldon Adelson Trump és Netanjahu legfőbb támogatója
Mazsihisz hírek
Verő Tamás főrabbi kilépett a Rabbitestületből
Hírek, lapszemle
Jákov Hadas-Handelsman: Senki ne relativizálja a holokausztot!

Kommentek