Mégsem indul a jobbikos Bíró László Borsodban

2021. Augusztus 16. / 11:10


Mégsem indul a jobbikos Bíró László Borsodban

Visszalépett az ellenzéki előválasztáson való megmérettetéstől Bíró László, az a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei jobbikos politikus, aki korábban súlyos antiszemita kijelentéseket tett. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) – amely sem eddig, sem ezután nem kíván direkt módon beavatkozni pártpolitikai kérdésekbe – már korábban jelezte: határozottan tiltakozik az antiszemita nézeteket valló politikusok közéletben való részvétele miatt.


A saját Facebook-oldalán jelentette be a jobbikos Bíró László, hogy a szerencsi körzetben visszalép az ellenzéki előválasztáson való szerepléstől egy olyan helyi szocialista politikus javára, akit saját magánál alkalmasabbnak tart. Bíró élete egyik legnehezebb döntésének nevezte ezt a lépését, amit az is indokol: a szóban forgó 6-os számú választókerület összesen 42 települést foglal magába, így az ellenzéki előválasztásnak meglehetősen nagy a tétje.

Bíró László választáson való indulásának híre idén júniusban röppent föl, amire a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) azonnal így reagált: „a tavalyi borsodi időközi választás kapcsán már hangot adtunk annak, hogy Bíró Lászlót korábbi antiszemita megjegyzései miatt méltatlannak tartjuk a választók képviseletére". Mint megfogalmaztuk: a kirekesztő eszméket valló embereknek a magyar közéletben jövőjük nem lehet.  

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek