Megjelent a Szombat februári száma

2021. Február 09. / 12:31


Megjelent a Szombat februári száma

A zsidó közéleti és kulturális folyóirat legfrissebb száma sok érdekes olvasnivalót tartogat, többek között elemzést  a nyugat-európai muszlimok zsidóellenességéről, valamint egy-egy interjút Szenthe Antóniával,  a Limmud Magyarország Alapítvány elnökével, valamint Zoltán Gábor íróval, az Orgia és a Szép versek 1944 szerzőjével.


Mennyire zsidóellenesek a muszlimok Nyugat-Európában? Titkosszolgálati jelentés az „éneklő rabbiról", Shlomo Carlebachról. Lehetséges, hogy már a talmudi rabbik is éltek a bibliakritika eszközével? Egy orosz-zsidó emigráció története a nyolcvanas évekből. Interjú Zoltán Gáborral, aki nemcsak a Városmajor nyilas múltját kutatja, hanem az 1944-es „szép versek"-ét is – íme, pár téma a Szombat legújabb számából.

A lapban „Amennyit együtt teszünk bele a közösségbe” címmel interjút olvashatnak Szenthe Antóniával, a Limmud Magyarország Alapítvány elnökével is.

A Szombat februári számában többek között Götz Eszter, Kurucz Ákos, Nagy József, Polgár György, Sausic Attila, Maxim D. Shrayer írásait olvashatják. 

A lap megvásárolható a Relay nagyobb újságos standjain, valamint Budapesten az alábbi helyeken: Írók boltja (VI. ker., Andrássy út 45.), Láng Téka (XIII. ker., Pozsonyi út 5.), Klauzál 13 könyvesbolt (VII. ker. Klauzál tér 13.), Olvasók boltja (XIII. ker. Pannónia u. 35-37.), Frölich Cukrászda (VII. ker. Dob u. 22.), Bálint Ház (VI. ker., Révay utca 16.).

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Izrael: 10 nappal meghosszabbították a szigorú zárlatot
Hírek, lapszemle
Emléktábla a Poroszlóról elhurcolt zsidó mártírok tiszteletére

Kommentek