Izraeli győzelem a női alapítású startup cégek versenyén

2019. December 02. / 10:23


Izraeli győzelem a női alapítású startup cégek versenyén

Az izraeli Genetika+ csapatát választotta ki győztesnek a szakmai zsűri a Londonban hatodik alkalommal megrendezett Women Startup Competition (WSC) eseménysorozat döntőjében az európai startup szcéna női kiválóságai közül. A kiválasztásnál és a jelentkezések elbírálásánál számos szakmai szempont mellett feltétel volt, hogy a csapatokat legalább 50 százalékban nők alkossák.


Rekordszámú, több mint 340 tehetséges női startup csapat jelentkezett az idei Women Startup Comptetition nevű versenyre, amelynek utolsó állomása a Demo Day esemény volt Londonban. Itt a csapatok lehetőséget kaptak arra, hogy röviden bemutassák ötletüket a befektetők és az érdeklődő közönség előtt. A cseh, orosz, német, osztrák, magyar, román és lengyel fővárosban szervezett elődöntők mellett idén először Izrael és Spanyolország is csatlakozott a a rendezvényhez. A versenyt a depressziót kezelő biotech Genetika+ csapata nyerte. A cég honlapja ide kattintva elérhető.

A WSC missziója, hogy segítse a női startup foundereket, mert még kevés a női alapítású startup, márpedig vannak fantasztikus női startupok, így nem lehet több kifogás – mondta Veidner Alexandra, a Women Startup Competition igazgatója.

Müller Tamás, a Women Startup Competition alapítója azt nyilatkozta: az elmúlt évek alatt beigazolódni látszik a versenysorozat létjogosultsága hiszen idén már a 6. szezont zártuk, az azonban látszik, hogy ezek az ötletek és kezdeményezések nem tudnak működni nagyvállalati összefogás és támogatások nélkül. Hozzátette: a „kis zebra” startupoknak szükségük van a nagy corporate partnerekre a sikeres piacra lépéshez és piac szerzéshez.  

A Marketing&Media Online cikke alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek