Balla Zsolt rabbi: Együttérzünk a német családokkal

2021. Július 16. / 17:10


Balla Zsolt rabbi: Együttérzünk a német családokkal

Balla Zsolt lipcsei rabbi – akit nemrég iktattak be a német szövetségi véderő tábori rabbiságába – ma a Facebook-oldalán tette közzé, hogy mélyen együttérez a Németországot sújtó rendkívüli időjárás áldozatainak hozzátartozóival. A lipcsei tábori rabbi sok erőt és bizakodást kívánt a védekezésben részt vevőknek.


„Megdöbbentőek a vihar sújtotta területekről érkező, rettenetes hírek. Együttérzünk azokkal  a családokkal, amelyek elvesztették szeretteiket és otthonaikat ebben a szörnyű katasztrófában. Együtt gyászolunk velük, erőt és bizakodást kívánunk nekik ezekben a sötét órákban, és imádkozunk az eltűnt emberek mielőbbi megmentéséért. Az Örökkévaló erősítse a mentőalakulatokat! Megérdemlik teljes hálánkat és szolidaritásunkat ebben a nehéz feladatban, amely remélhetőleg a társadalom tagjait is közelebb hozza egymáshoz” – olvasható abban a Facebook-bejegyzésben, amelyet a magyar Balla Zsolt rabbi tett közzé ma délután. 

Képernyőkép 2021-07-16 170852.png

Mint ismert, elképesztő erejű vihar csapott le Németországban, ahol a súlyos árvíz eddig legalább száz ember halálát okozta, sokakat eltűntként tartanak nyilván. A politikusok és éghajlatkutatók szerint a rendkívüli időjárás oka a klímaváltozás. 

(Címlapkép: HANDOUT/BEZIRKSREGIERUNG KÖLN/AFP)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek