V. Tolerancia Kupa: Felekezetek közötti nemes versengés a focipályán

2022. Augusztus 28. / 18:45


V. Tolerancia Kupa: Felekezetek közötti nemes versengés a focipályán

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szervezésében a futballpályán immár ötödik alkalommal csapnak össze a hazai keresztény és zsidó felekezetek 14 és 10 év alatti képviselői az egész országot átfogó Tolerancia Kupa keretében. A különböző vallású gyerekek civilizált és baráti versengése a Merkapt Sportközpontban lesz (Budapest X. kerület, Maglódi út 12/a) jövő héten vasárnap, azaz szeptember 4-én.

A focitornán a Mazsihisz gyerekválogatottján kívül további 8 csapat vesz részt a 14 és 10 év alatti kategóriában egyaránt: jönnek evangélikusok Pilisről és Hartáról, reformátusok Kiskunhalasról és Dunapatajról, katolikusok Berettyóújfaluból, Poroszlóról és Recskről, s ott lesz a Hit Gyülekezete csapata is. 

A bajnoksággal párhuzamosan a gyerekfutballisták szüleinek, családtagjainak, barátainak kínál remek szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget a Mazsihisz Családi Napja, amelyen lesz arcfestés, ugrálóvár és sokféle családi vetélkedő.

 A vendéglátók kóser ebédet biztosítanak a focistáknak és kísérőiknek.

A Tolerancia focitorna életre keltésével az volt a szervezők célja, hogy a különböző felekezetekhez, egyházakhoz tartozó magyar gyerekek a sport révén közelebb kerülhessenek egymáshoz, hiszen a kisközösségek ereje és egymás iránti nyitottsága teszi erőssé magát a nemzeti közösséget is. A Mazsihisz ehhez kíván hozzájárulni a focitorna megrendezésével, amelynek logóját egy 15 éves gyerek tervezte.

A felekezetek közötti focitorna mára jelentős rendezvénnyé nőtte ki magát, amit jelez az is, hogy a közélet olyan ismert személyiségei álltak a kezdeményezés mellé az elmúlt évek során, mint Takács Szabolcs volt államtitkár, Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. egykori vezérigazgatója, dr. Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja, Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője. A kupa védnökei között van Heisler András, a Mazsihisz elnöke is.

Az V. Tolerancia Kupa támogatói a Magyar Honvédség és a 2022-es Zsidó Kulturális Fesztivál.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek