Címkék

Sport

Megemlékezések / 2024. Július 17. / 10:30

Megemlékezés Petschauer Attila olimpiai bajnok botlatókövénél

A holokauszt 80. évfordulója és a Párizsi Olimpiai Játékok évében közös megemlékezést tart Petschauer Attila olimpiai bajnok kardvívó és újságíró botlatókövénél a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) és a Magyar Vívó Szövetség július 23-án, jövő héten kedden déli fél egykor. A helyszín a bajnok utolsó budapesti lakóhelye: az Attila út 65/c. Az eseményen részt vesznek a párizsi olimpiára utazó magyar vívó delegáció tagjai is.

Mazsihisz hírek / 2024. Július 15. / 19:21

Radnóti főrabbi: Miért volt sportellenes a zsidóság?

Közös meccsnézés volt tegnap a Rumbach-ban: a futball EB döntőjébe jutott spanyolok és angolok mérkőzését láthattuk kivetítőkön. Az összejövetelen természetesen nem maradhatott el a tanítás és a tanulás, így a délutáni ima elmondása után Radnóti Zoltán főrabbi, a Budapesti Rabbiság igazgatója beszélt a sport és a zsidóság kapcsolatáról.

Élet + forma / 2024. Július 08. / 20:21

Fábián Sára Ráhel ma letette az olimpiai esküt

– A Budapesti Rabbiság mindenki által szeretett irodavezetőjének (Rékának) lánya, Fábián Sára Ráhel ma letette az olimpiai esküt – tette közzé a Budapesti Rabbiság Facebook-oldala. Gratulálunk és drukkolunk az ország egyik legjobb sportlövőjének!

Élet + forma / 2024. Május 15. / 13:11

Ma lett 70 éves Gyarmati Andrea, éltesse az Örökkévaló 120 évig!

Olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok úszó, Magyarország örökös úszóbajnoka: ő Gyarmati Andrea, aki 1954. május 15-én született két olimpiai bajnok, Székely Éva és Gyarmati Dezső leányaként Budapesten. Nemcsak Magyarországon ismert és népszerű, hiszen 2020-ban beválasztották az International Jewish Sports Hall of Fame (A zsidó sporthírességek csarnoka) tagjai közé. Isten éltesse!

Élet + forma / 2024. Március 22. / 10:53

Sajnos kikapott az izraeli futballválogatott Budapesten

A 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőjén Izrael tegnap Budapesten fogadta Izlandot. Hiába szerezte meg a vezetést Izrael az első félidőben, a szünetben már Izland mehetett előnnyel az öltözőbe. A második félidőben a vendéglátók teljesen szétestek, Izland pedig ezt könyörtelenül kihasználta, és 4–1-es győzelemmel jutott be a pótselejtező Ukrajna elleni, döntő körébe.

Élet + forma / 2024. Február 05. / 13:15

Három arannyal és két bronzzal zártuk a Maccabi Pan Amerikai Játékokat

Az Argentinában megrendezett Maccabi Pan Amerikai Játékokon a magyar delegáció négy sportágban vett részt az eseményen: maccabi man (triatlon), úszás, padel, félmaraton. A sportolók 3 arany- és 2 bronzérmet szereztek, amivel a magyar delegáció az előkelő „top 10” kategóriába került az éremtáblázaton.

Élet + forma / 2024. Január 21. / 18:59

Foci Konferencia-liga – Kispesten szurkolhatunk a Makkabi Haifa-nak

A Budapest Honvéd honlapjának beszámolója szerint az európai szövetség már hozzájárult, hogy az izraeli csapat február 15-én, csütörtökön este 9 órától a 16 közé jutásért sorra kerülő párharc első felvonásán Kispesten lássa vendégül az ellenfelét.

Élet + forma / 2024. Január 09. / 09:57

Ma 103 éves Keleti Ágnes – éltesse az Örökkévaló az emberi kor végső határáig!

Ma töltötte be a 103. életévét Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok, a magyar tornász-sport valaha volt legeredményesebb sportolója, egyben a világ legidősebb olimpiai bajnoka. Éltesse az Örökkévaló szeretetben és egészségben az emberi kor végső határáig!

Élet + forma / 2023. December 04. / 19:03

Erőemelő bajnokságon nyert aranyérmet Simon Mimi, az OR-ZSE hallgatója

Simon Mimi, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) hallgatója aranyérmet nyert a hétvégén megrendezett RAW Erőemelő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB). A versenyző a 63 kilósok kategóriájában indult – írja az OR-ZSE hivatalos Facebook-oldala.

Élet + forma / 2023. November 30. / 14:20

Tel-Aviv rugbycsapata nálunk csap össze Románia „farkasaival”

Nemzetközi rugbymérkőzés színhelye lesz a budapesti Kincsem Park, ahol elődöntőt játszik egymással a Tel Aviv Heat Rugby nevű csapat és a Romanian Wolves az európai szuperkupa döntőjébe való jutásért. A mérkőzés december 2-án, szombaton délután fél 2-kor kezdődik. (Felhívjuk hittestvéreink figyelmét, hogy a meccs a sábesz időszakára esik!)

Izrael / 2023. November 19. / 17:59

Románia 2–1-re győzött Felcsúton Izrael ellen

– Nyilvánvaló, ha a meccset Tel-Avivban vagy Jeruzsálemben játsszák, több tízezren szoríthattak volna Alon Hazan szövetségi kapitány együttesének, ám elmondható, hogy az MLSZ és a magyar kormány segítségével így is sikerült a körülményekhez képest megfelelő otthonra találnia a FIFA-világranglista 71. helyezettjének, sok szurkoló elkísérte a csapatot magyarországi összecsapására – írja a Nemzeti Sport.

Zsidó világ / 2023. November 16. / 14:19

Izrael-Svájc: Döntetlen lett, de igazából győztünk

A felcsúti stadionban a hangulat tegnap este forró volt, a hőmérséklet hideg, a büfében felszolgált meleg tea pedig csak langyos, úgyhogy ami a szurkolói körülményeket illeti, kiegyezhetünk döntetlenben. Az már csak a ráadás, hogy a mérkőzés eredménye is döntetlen lett, de ez az 1:1 (a svájciak sajnálatos fölényét tekintve) fölér egy győzelemmel. Tehát: győztünk, punktum.