Címkék

Foci

Élet + forma / 2024. Március 22. / 10:53

Sajnos kikapott az izraeli futballválogatott Budapesten

A 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőjén Izrael tegnap Budapesten fogadta Izlandot. Hiába szerezte meg a vezetést Izrael az első félidőben, a szünetben már Izland mehetett előnnyel az öltözőbe. A második félidőben a vendéglátók teljesen szétestek, Izland pedig ezt könyörtelenül kihasználta, és 4–1-es győzelemmel jutott be a pótselejtező Ukrajna elleni, döntő körébe.

Hírek, lapszemle / 2024. Február 19. / 15:31

Foci EB 2024: Izrael lesz a magyar válogatott felkészülési ellenfele

Málta helyett Izrael ellen játssza utolsó felkészülési mérkőzését a nyári labdarúgó Európa-bajnokság előtt a magyar válogatott.

Megemlékezések / 2024. Január 28. / 12:05

125 éve született az edzőkirály: Guttmann Béla

„Az ellenfél már gyakorlatilag halott, simán nyertek, rúgtok neki egy ötöst” – mondta Béla bácsi azoknak a portugál játékosonak, akik ellen éppen 3:2-re vezetett a Real Madrid. A meccs végén a portugálok 5 góllal győztek. És ez csak egy történet a sok legendás sztori közül az 1899. január 27-én született Guttmann Béláról, a „Guttmann-átok” névadójáról.

Élet + forma / 2024. Január 21. / 18:59

Foci Konferencia-liga – Kispesten szurkolhatunk a Makkabi Haifa-nak

A Budapest Honvéd honlapjának beszámolója szerint az európai szövetség már hozzájárult, hogy az izraeli csapat február 15-én, csütörtökön este 9 órától a 16 közé jutásért sorra kerülő párharc első felvonásán Kispesten lássa vendégül az ellenfelét.

Mazsihisz hírek / 2022. Augusztus 28. / 18:45

V. Tolerancia Kupa: Felekezetek közötti nemes versengés a focipályán

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szervezésében a futballpályán immár ötödik alkalommal csapnak össze a hazai keresztény és zsidó felekezetek 14 és 10 év alatti képviselői az egész országot átfogó Tolerancia Kupa keretében. A különböző vallású gyerekek civilizált és baráti versengése a Merkapt Sportközpontban lesz (Budapest X. kerület, Maglódi út 12/a) jövő héten vasárnap, azaz szeptember 4-én.

Megemlékezések / 2022. Július 27. / 09:19

Hegyi Iván: Apostol az apóstól

Nyolcvan évvel ezelőtt nagy megnyugvással vette tudomásul a magyar közvélemény, hogy lemondott Aschner Lipót, az Újpest elnöke. Igaz, a mecénás évtizedekig irányította a lila-fehér egyesületet, sőt ahogyan iparát, úgy sportklubját is világhírűvé tette az akkor még önálló, főváros közeli településnek. Ám nincs mit szépíteni: a korabeli szóhasználat szerint „mocskos zsidó” volt.

Élet + forma / 2022. Június 29. / 21:22

Izraeli focisiker az U19-es EB-n!

Foci közhely, hogy az ifjúsági labdarúgó tornákon a jövőbe látni. A 19 év alatti izraeli srácok már azzal is sporttörténelmet írtak, hogy kvalifikálták magukat a Szlovákiában megrendezett U19-es Európa-bajnokságra. Silló Sándor írása.

Élet + forma / 2022. Június 10. / 12:01

Az izraeliek is szurkolhatnak a katari labdarúgó világbajnokság nézőterén

A FIFA megerősítette, hogy az izraeliek beléphetnek a világbajnokság ideje alatt Katarba, és megnézhetik a mérkőzéseket. Erről Jaír Lapid külügyminiszter, Benjamin Ganz a védelmi tárca irányítója, Chili Truper kulturális és sportminiszter, valamint az Izraeli Labdarúgó Szövetség számolt be csütörtökön.