Shalom, Jeruzsálem! – Malek Andi Soulistic koncert a Múzeumok Éjszakáján

2024. Június 14. / 14:49


Shalom, Jeruzsálem! – Malek Andi Soulistic koncert a Múzeumok Éjszakáján

Jiddis, szefárd és izraeli dallamok, magyar klasszikus slágerek! Sok tánc, közös éneklés és jó hangulat! Az idei Múzeumok Éjszakája keretében a Zsidó Múzeum előtti Herzl téren, a szabadtéri színpadon 2024. június 22-én, szombaton késő este fél 11 órakor kezdődik a Malek Andi Soulistic koncertje. Sok szerettel várjuk az érdeklődőket!

A múzeumok éjszakája részletes programjaA múzeumok éjszakája részletes programja

A zenkar a koncert első felében jiddis és klezmer motívumokra épülő, vérpezsdítő ritmusú dalokat ad elő, míg a műsor második felében Malek Andi a szívének legkedvesebb magyar szerzők – többek között Fényes Szabolcs és Gábor S. Pál – dalait énekli. Olyan slágereket hallhatunk majd tőle, mint a Félteni kell, a Hosszú, forró nyár, vagy a Himnusz a nyárhoz. Természetesen nem maradhat ki a repertoárból Seress Rezső Szomorú vasárnapja sem, de felcsendül majd a Jiddise máme és a Bei mir bistu shein is.

Muzej_2024_Malek-Event.jpg

Az éjszaka során Jáger Banditól különleges hangszerelésben szólal meg két gyönyörű zsidó mű: az Osze salom és a Jerushalajim shel zahav.

A zenekar tagjai: Malek Andrea – ének, Jáger Bandi – zongora, Orbán György – bőgő, Lakatos Pecek András – dob.

Ez a koncert ingyenesen látogatható!

A Múzeumok Éjszakája egyéb más nem szabadtéri programjai csak az idei Múzeumok Éjszakájára érvényes karszalaggal látogathatók!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek